Det opplyser Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

– I samarbeid med Norges Skiforbund, Olympiaparken og Ringsaker Almenning har vi landet på at det beste er å arrangere sesongstarten på Natrudstilen, som opprinnelig planlagt. Det blir korte løyper begge plasser, og like tøffe forhold. Denne løsningen tar mest hensyn til totalen, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Birkebeineren Skistadion er vertskap for verdenscup i langrenn og kombinert om kun få uker, og for å spare snø og minimere slitasje på den lille snøen som er, velger altså skiskytterne å flytte opp igjen til Natrudstilen.

Begge steder vil per i dag kunne tilby 1,5 kilometers løype. I tillegg er det langt mer bærekraftig å flytte et mindre lass snø opp fra Birkebeineren til Natrudstilen, framfor å frakte mange tusen kubikk sørover.

– Vi forsøker i det lengste å få på plass et fullverdig skiskytterarrangement med de forholdene vi har akkurat nå. Jeg vil takke både Olympiaparken og Ringsaker Almenning for godt og tett samarbeid med høy grad av fleksibilitet, skryter generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

I påvente av mer kuldegrader og tilfredsstillende snøproduksjonsforhold, vil Natrudstilen kun åpne for sesongstarten 11.–13. november