Gå til sidens hovedinnhold

Folkehjelpa på plass i Ringsakerfjellet: - De som skulle trenge hjelp skal være helt sikre på at vi kommer fram

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk Folkehjelp Moelv og Omegn er i beredskap på Ringsakerfjellet hele påska. Her vil de har døgnvakt hele påskeferien.

Mannskaper vil bemanne hytta på Øvre Åsta bru i Ringsakerfjellet fra lørdag 13. april til og med 1. påskedag.

- Det er meldt strålende vær og det er fortsatt noe snø igjen på fjellet, så vi forventer stor utfart i området, sier leder i laget, Geir Nilsen.

Men snøen er tidvis våt, og mannskapene har tatt grep for å ha en best mulig beredskap uansett hvordan føret utvikler seg i løpet av påskeferien.

- I tillegg til snøscooter har vi i år også ATV-en i beredskap på fjellet. De som skulle trenge hjelp skal være helt sikre på at vi kommer fram, uansett om det er dårlig snøforhold enkelte steder, forteller Nilsen.

De frivillige mannskapene er disponible hele døgnet for akuttmedisinsk nødtelefon (AMK) og politiet, som varsler Norsk Folkehjelp hvis noen trenger hjelp i fjellet. Mannskapene er trent i både førstehjelp og redning, og kan bidra hvis noen blir akutt syke eller hvis noen skader seg på tur.

I tillegg rykker de også ut hvis noen skulle gå seg bort og ikke finner veien tilbake.

- Folk er flinke til å ta hensyn til vær og føre, men det hender at folk skader seg på tur. Da stiller vi opp og gir den hjelpen de trenger, sier Nilsen.

Hvis det er stille, bruker mannskapene tiden på å øve for å være best mulig forberedt hvis alarmen går.

- Vi ønsker alle en god og trygg påske, og håper å treffe mange på tur i fjellet, sier Geir Nilsen.