Gå til sidens hovedinnhold

Folket er skremt og lei av det grønne maset og milliardsluket

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Folk flest har knapt fått med seg hva de tre bokstavene INP står for. Bokstavene er en forkortelse for det nystartede Industri og næringspartiet (INP). Politikken til dette politiske partiet som er nytt av året, vet folket lite om. INP blir puttet i sekken «Andre» og stuet bort av media, når valgkampen hardner til. Men INP mener og tror, at folket nå er mektig lei klimamaset i media. Media – særlig mektige NRK og TV2 – som synes å ville gjøre om stortingsvalget til et klimavalg. Et valg i favør av klimahysteriet. Grønt motemas og milliardsluk og mot stupet for samfunnet med avvikling av gass og olje.

Med INP har arbeidere i offshore, sjøfart, verft og industri – som er tunge langs kysten – bestemt seg for, at nå er det «nok er nok» med klimahysteriet. De har startet INP. Velgere over det ganske land tenker nok mye det samme. Det må presiseres, at i Innlandet er 3 800 ansatte direkte og indirekte tilknyttet olje og gass. Disse står for en verdiskapning på 2,7 milliarder kroner. Skatteeffekten for Innlandet er på 2,6 milliarder kroner årlig. INP synes det er vanvittig med alle milliardene og subsidiene som det hvert år kastes etter de grønne oljebarnas mas og klimaprofittørenes påfunn. Elektrifisering av sokkelen, skoger av monsterstore vindturbiner, alskens klimasymbolske prosjekter, osv. INP forstår det er mange velgere som mener det samme. Den kjappe og voldsomme oppslutning på sosiale medier om Facebook-grupper som «Folkeopprøret mot klimahysteriet» og «Oljebrølet», er sterke signaler på dette. Barn og ungdom er urolig for framtida. Enkelte sies å ha klima-angst. Vil vi ha det slik? INP vil ikke det. FrPs vekst og MDG sitt fall under skolevalgene nylig, er for øvrig et signal om, at de unge begynner å bli mektig lei det grønne maset – overdrivelsene – og skjønner de grønne har mangel på bakkekontakt.

De som så NRK «Din stemme» på TV 19. august fikk en pekepinn om INP. Partiet har som sagt oppstått i den viktige næringsbransjen norsk olje og gass. Næringen var fundamentet for, at regjeringen Gro hadde råd til å gi nasjonen vinter-OL i 1994. Det største løftet Lillehammer har hatt etter at jernbanen kom til Lillehammer i 1894. Løftet kan lillehamringene takke oljearbeiderne i Nordsjøen for. Det samme kan hele OL-regionen fra Hamar og Gjøvik til Ringebu. Ja, hele Innlandet og Norge. I dag kan politikerne på Stortinget takke alle de som har slitt og ofret liv og helse i gass- og oljebransjen. Har vi glemt 40-årsmarkeringen i 2020 for Alexander Kielland-ulykken, hvor 123 oljearbeidere omkom? Husker vi alle nordsjødykkerne som ofret liv og helse? Klarer vi å tenke på alle de som har ofret seg og la grunnlaget for dagens oljefond? Tenke på alle de som mistet en kjæreste, ektemann, sønn, bror og far i olja? Politikernes statsbudsjett og norsk velferd i dag kan bare sys i hop takket være, at en fjerdedel av pengene kommer fra oljefondet.

Selv om både Erna og Jonas har innsett, at Norge ikke kan iverksette den verste klimagalskapen – avvikle gass- og oljeindustrien – så kommer begge til å fortsette det grønne kostbare og symbolske subsidie- og milliardsløseriet. Regime med klima-avgifter vil fortsette. Derfor blir det hipp som happ enten det blir Erna eller Jonas som styrer etter valget. Både Erna og Jonas oppfører seg nærmest som svake foreldre overfor sine egenrådige bortskjemte oljebarn – sine respektive små grønne støttepartier. De tør ikke sette ned foten for sine klimafrelste og bare nikker og snakker dem etter munnen og kaster milliarder til dem. Slik tror de, at de vil holde stilt. Men det gjør ikke, de forvente grådige grønne. De vil ha stadig mer. Bestemme mer.
Hvis du mener «nok er nok» av den grønne grådigheten, så er INP partiet for deg. INP vil være en klar stemme for fornuften på tinget i så måte.