Den flunkende nye familieforestillingen spilles i Hedmark i perioden 26.11. – 5.12. Forestillingen passer for alle barn opp til 10-årsalderen, og er et ledd i den regionale satsingen på barn og unge; konsertserien nyMusikk Småfolk.

Ringsaksokning Anne Gunn Grimerud og rendøl Bente Illevold reiser hjem til jul med messingkvartetten sin. Der framfører de Alf Prøysens kjente og kjære juleforestilling med nyskrevet musikk av David Sætre Hveem, og det er første gang Prøysens fortelling blir tonesatt på denne måten.

Den halvtimes lange forestillingen har blitt til i samarbeid med nyMusikk Innlandet, og er støttet av Norsk Komponistforening, Kulturrådet og Creos vederlagsfond.

Forestillingen spilles:

• Stange Bibliotek, fredag 26. november

• Hamar Kulturhus, lørdag 27. november

• Løten Bibliotek, fredag 3. desember

• Moelv: Folkets Hus, søndag 5. desember

I tillegg spilles en rekke skoleforestillinger i Østerdalen i desember.

Om Elvebyen messingkvartett

– Ensemblet ble etablert under koronapandemien, og har gjennomført en rekke utekonserter med støtte fra Norsk kulturråd, Viken fylkeskommune og kommunene Oslo, Drammen, Ringerike, Øvre Eiker, Haugesund og Sandnes, sier Anne Gunn Grimerud i en pressemelding.

Anne Gunn Grimerud spiller valthorn og innehar rollen som forteller. Bente Illevold spiller baryton, mens Mari Hauglum Bermingrud og Kristoffer Kregnes trakterer diverse trompeter. Alle er utdannet fra musikkonservatorier i Norge, Danmark og Sverige, og har en allsidig utøverpraksis.