– Gi hjelpen i nærområdene!

Flyktninghjelp: Dersom vi bruker pengene i flyktningenes nærområder, kan vi hjelpe langt fler, mener Fremskrittspartiets Hans Kristian Arnkværn.

Flyktninghjelp: Dersom vi bruker pengene i flyktningenes nærområder, kan vi hjelpe langt fler, mener Fremskrittspartiets Hans Kristian Arnkværn.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Kristian Arnkværn, Frp, mener det er håpløst å bare kunne tilby hjelp til 10.000 syrere. – Hvis vi heller hjelper til i nærområdene og samtidig legger press på nabolandene kan vi kanskje hjelpe flere hundre tusen, sier Arnkværn.

DEL

Han er også skuffet over formannskapets avgjørelse om å ta imot flyktninger dersom pengene kommer fra staten.

Les også: Ja til 45 årlig i fire år 

– Det er naivt å tro at man får dekket alle kostnadene og få ekspertise og hjelp til disse flyktningene på så kort varsel. De har en helt annen kultur enn oss, og vil følgelig trenge lang tid å tilpasse seg våre normer og levesett. Dessuten tar formannskapet forbehold om at penger må følge fra staten. På den måten har man prøvd å gardere seg, og setter dermed en prislapp på disse menneskene. Hva slags hjelp er det til mennesker i nød? spør han.

– En annen utfordring er at blant disse syriske flyktningene skjuler det seg flere med lang krigserfaring, og flere terrorister har allerede blitt avslørt av internasjonalt politi og myndigheter når de prøver å lure seg inn som flyktninger. Men alle disse klarer vi ikke å stoppe. Vil Ringsaker kommune og naive politikere være med på å bidra til å gjøre kommunen utrygg for dem som allerede bor her? spør Arnkværn.

– Den beste måten å hjelpe på er å begrense inntak til Norge. For hver flyktning vi tar imot i vårt høykostnadsland, sier vi nei til å hjelpe flere tusen i hjemlandet sitt. Dessuten skaper vi en voldsom forventning om at vi hele tiden skal hjelpe alle, men det kan vi ikke. Er det riktig å hjelpe en brøkdel og la resten klare seg selv, bare fordi vi skal leke «snillest i klassen»? spør Arnkværn.

Artikkeltags