Doblet lønna etter 23 år

FULL JUBEL PÅ AO-SENTERET:  Brukerne på AO-senteret i Brumunddal jublet da de fikk høre at timelønna dobles fra nyttår. De åtte kroner timen kalles også oppmuntringspenger. Foto: Ivar Bae

FULL JUBEL PÅ AO-SENTERET: Brukerne på AO-senteret i Brumunddal jublet da de fikk høre at timelønna dobles fra nyttår. De åtte kroner timen kalles også oppmuntringspenger. Foto: Ivar Bae

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I 23 år har brukerne på AO-senteret hatt den samme time- lønna, fire kroner. Fra nyttår dobler de lønna.

DEL

Et enstemmig formannskap i Ringsaker gikk inn for at lønna skal dobles. Makta i kommunen, Ap, gikk enda lenger:
Fra 2016 ønsker de å øke timelønna ytterligere med en krone hvert år i den fire år lange planperioden.

– Dette er en sak som har «verket» lenge. Derfor vil vi legge inn en lønnsøkning i årene framover, sa varaordfører Geir Roger Borgedal, Ap.

Vi er veldig glade. Dette er en positiv melding vi hilser hjertelig velkommen, sa RE-leder på AO-senteret, Rune Øygarden.

– Veldig godt fornøyd

– Vi er veldig godt fornøyd med rådmannens budsjettforslag. Derfor har vi heller ikke foreslått så mange endringer, sa Borgedal.

Høyre utfordret Ap til å fryse eiendomsskatten på 2014-nivå, men det kommer ikke på tale. Et stort flertall gikk inn for at e-skatten økes, eller prisjusteres som rådmannen kaller det, med 0,2 promille. Skattesatsen blir fra nyttår 4,6 promille. Senterpartiet er sammen med Høyre og Frp mot en økning, men både Venstre, KrF og SV støtter Ap.

– Vi har et vedtak fra 2012 om at e-skatten skal prisframskyves, så derfor må det bli en prisjustering, sa Borgedal.

Gatelys kommer

Arbeiderpartiet ber rådmannen utarbeide en prioriteringsliste for gatelys i kommunale boligfelt. Partiet foreslår å sette av en million kroner årlig til tiltaket.
Høyre ønsker å bruke tre millioner kroner på gatelys i 2015, og foreslår gatelys i Mørkvedfeltet og Elgtråkkfeltet.

Tar mobbing på alvor

Arbeiderpartiets budsjett er også preget av de mange sakene som har vært i media om mobbing. De ber derfor rådmannen legge fram en sak om kommunens arbeid med mobbing i barnehager og skoler.

– Hva gjør vi når en forelder melder ifra? Blir vedkommende hørt? Har vi en ventil? Har vi gode nok rutiner og tiltak, undret Borgedal.

TV på sykehjemmet

– Jeg er blitt fortalt at de på Ringsaker bo- og aktivitetssenter bare har NRK 1, 2 og 3. Vi må legge opp til at folk har muligheter for å ta med sitt TV-abonnement og at de også har tilgang til trådløst nett, sa Borgedal.

Oluf Maurud, KrF, spurte om det ikke var mulig å avvikle dobbeltrommene fortere enn det rådmannen har lagt opp til. Noe gehør for det fikk han ikke.

– Et bra budsjett, men det er en viktig sak som må avsluttes nå. I sju år har vi ventet med oppreisningssaken til tross for at vi har kommunestyrevedtak om det. Fram til kommunestyrebehandlingen skal jeg lete med lys og lykte for å finne dekning til det, sa SVs Edel Karin Joløkken.

Artikkeltags