Fikk egenandel i «julegave»

RETTER OPP FEIL: Kommunalsjef Sverre Rudjord forteller at de nå retter opp en feil. BPA-brukerne må betale egenandel på praktisk bistand som for eksempel renhold. Arkivfoto

RETTER OPP FEIL: Kommunalsjef Sverre Rudjord forteller at de nå retter opp en feil. BPA-brukerne må betale egenandel på praktisk bistand som for eksempel renhold. Arkivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

BPA-brukerne i Ringsaker har nå fått beskjed om at de skal betale egenandel på praktisk bistand.

DEL

Årets «julegave» til BPA-brukerne slår ned som en liten bombe. Det har vært veldig mye støy etter at kommunen overtok BPA (brukerstyrt personlig assistent) fra ULOBA, og støyen ser ut til å fortsette.

Rådmannen må svare

Janne Torp, Ap, leder av kommunens omsorgskomité bekreftet for Ringsaker Blad at dette kjente hun ikke til. Høyres Odd-Hermann Roel Børke nevnte det så vidt under budsjettdebatten i formannskapet, men har bedt om en orientering fra rådmannen i neste formannskapsmøte, onsdag 10. desember.

– Det er bare snakk om egenandel på praktisk bistand, som for eksempel renhold, og slik som øvrige hjemmebaserte brukere har, sier kommunalsjef Sverre Rudjord. Han understreker at alle som har praktisk bistand fra kommunen, betaler egenandel.

– Retter opp feil

I brev som er sendt ut til BPA-brukerne skriver kommunen blant annet følgende:
«Det går ikke fram av vedtaket hvor stor andel av tjenesten som utgjør praktisk bistand, og på grunn av feil hos oss er det tidligere ikke krevd egenbetaling for slik hjelp».

– Feil?

– Ja, dette er noe man hadde tenkt å gjøre, men ikke fått satt i gang. Det praktiseres i en del andre kommuner, sier Rudjord.

– Så langt jeg har forstått er ikke BPA å betrakte som en hjemmetjeneste. Det er en rettighet man har til forlengelse av armer og bein og bistand til å gjøre hverdagslige ting, skriver Odd-Hermann Roel Børke til rådmann og legger til:

– Jeg undrer meg igjen på hva som er motivet for å sende ut dette kravet om ny betaling akkurat for disse få i vår kommune.

Artikkeltags