Gå til sidens hovedinnhold

Fossen skole

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utbygginga av Fjølstadmarka I Moelv har resultert i at elevtallet på Fossen skole har begynt å øke de to-tre siste årene.

Fossenfeltet som ble bygget på 1970-tallet er for tiden inne i et stort generasjonsskifte. Mange av de som bygde på 70-tallet har de siste 5 årene solgt husene sine og kjøpt leiligheter i Moelv sentrum. Familier I etableringsfasen og barnefamilier kjøper hus på Fossen og pusser opp. Noe som resulterer i ny tilvekst av elever på Fossen skole.

Fossen skole er en 1–4 skole med 49 elever i skoleåret 2021/2022.

Det er da ikke mange årene siden det var prat på å gjøre Fossen skole om til en 1–7 skole. Nå skal den legges ned. Hva har skjedd?

Bygningsmassen på Fossen skole er bra.

På onsdagens pressekonferanse sa ordføreren at Fossen skole beholdes som kommunal eiendom.

Så lenge den skal beholdes kan den vel fortsatt drives som skole fram til 2028. Da det skal gjøres en ny vurdering av kapasitet av barnehage og skole.

Det er helt meningsløst å tømme Fossen skole for det gode fagmiljøet som er der i dag. Tømme skolen for elever som trives godt. Tømme en skole som foreldre er så godt fornøyde med læring og mestring ivret til barna sine.

Skal virkelig Fossen skole stå tom i 1–6 år, for deretter fylles opp igjen. Dette er en helt meningsløs tankegang.

Elevtallet vil fortsette å øke gradvis i årene framover. Fagmiljøet er på plass. Samarbeidet med Moelv skole er bra. De er samme enhet med felles ledelse. Fossen skole har et stort og variert uteområde. Moelv skole benytter Fossen sitt uteområde med jevne mellomrom.

Derfor bør Ringsaker kommune fortsette med Fossen skole.