Brumunddal-talent kjemper om å bli fremtidens landslagsspiller 

Møtte Reiten: Dalaspilleren fikk møte en av norges beste fotballspillere. På bildet fra venstre: Guro Reiten, Jennie Andersen og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen.

Møtte Reiten: Dalaspilleren fikk møte en av norges beste fotballspillere. På bildet fra venstre: Guro Reiten, Jennie Andersen og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen. Foto:

Av

Jennie Andersen fra Brumunddal har denne uken prøvd seg mot noen av de beste jentespillerne i alderen 14-16 når hun deltar på talentleir i Porsgrunn. Hun  er blitt inspirert av de gode prestasjonene til kvinnelandslaget i VM og i Porsgrunn fikk hun møte Guro Reiten  

DEL

Kvinnelandslagets innsats i VM i Frankrike har vært svært motiverende for talentene fra Brumunddal som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å delta på Equinors talentleir. 

De har sendt ut pressemelding i forbindelse med samlingen Andersen og de andre spillerne fra hele landet deltok på.

Fikk gode tips

På leiren fikk Jennie tips av landslagsspiller og kommende Chelsea-proff Guro Reiten som nettopp har kommet tilbake fra VM-sluttspillet.  

– Det er imponerende å se det nivået som disse jentene viser og det lover godt for de norske landslagenes fremtid. Jeg er imponert over hvor den enorme lysten til å lære Jennie og de andre talentene har vist på Equinors talentleir. Jeg regner også med at A-landslagets prestasjoner under VM i Frankrike har inspirert henne ekstra mye, sier Guro Reiten som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.   

Blant landets største talenter  

På leiren deltar rundt åtti av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag bestående av 15-åringer, samt et skyggelandslag med 16-åringer og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper. 

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter». Dagens helter har gjort et fantastisk godt VM og er like fantastiske forbilder for jentene som er her i Porsgrunn. De viser jentene at det er mulig å skinne på den internasjonale scenen om de jobber hardt, sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland. 

– Kvinnefotballen har tatt enorme steg de siste årene og interessen rundt årets VM vil trolig inspirere enda flere unge norske jenter til å satse på fotballen. Det vil sørge for at vi kan få frem enda flere talenter og styrke landslagene våre ytterligere, sier Reiten. 

Artikkeltags