Brumunddøl gir seg som leder i kriserammet toppklubb

GIR SEG: Frode Dalseng gir seg som daglig leder i FL Fart, et lag som akkurat nå opplever mye støy. Her fotografert under lykkeligere tider da rødtrøyene feiret opprykket i fjor.

GIR SEG: Frode Dalseng gir seg som daglig leder i FL Fart, et lag som akkurat nå opplever mye støy. Her fotografert under lykkeligere tider da rødtrøyene feiret opprykket i fjor. Foto:

Brumunddølen Frode Dalseng har sagt opp stillingen som daglig leder i toppserieklubben Fart.

DEL

Det melder FL Fart på sine hjemmesider onsdag.

Dalseng, som har vært en frontfigur for rødtrøyene i Øvre Vang i nesten ni år, blir dermed den fjerde lederen som går av i klubben på kort tid.

Den siste tiden har trener Finn Willy Taugbøl, assistenttrener Per Johnny Hansen og sportslig leder Stein Vidar Brække, også han fra Brumunddal,  alle forsvunnet ut dørene på Fartbana. I tillegg har Fart innledet comebacket i Toppserien med magre to poeng på ni kamper.

Trener Taugbøl gikk av 22. mai etter et evalueringsmøte av vårsesongen, og assistenttrener Hanssen trakk seg som en følge av at hovedtreneren trakk seg.

Sportslig leder Stein Vidar Brække gikk av med umiddelbar virkning 28. mai, noen dager etter at han hadde beklaget personkarakteristikker han før dette ga av tidligere trener Taugbøl.

– De siste dagers støy og uro i forbindelse med Finn Willy Taugbøl sin oppsigelse som hovedtrener i FL Fart tar Fart det hele og fulle ansvar for. De personkarakteristikker som er gitt av Finn Willy Taugbøl medfører ikke riktighet, og FL Fart beklager dette på det sterkeste, skrev Brække i en pressemelding, i følge Hamar Arbeiderblad.

Til FL Farts hjemmeside avviser brumunddølen Dalseng at han gir seg i klubben på grunn av den siste tids turbulens:

– Først og fremst, min oppsigelse må ikke sammenblandes med de siste dagers hendelser rundt trenerspørsmålet i FL Fart. Jeg meddelte hovedstyret i FL Fart om min beslutning allerede 15. mai, og det har ingenting med sportslige resultater å gjøre, sier Dalseng, og legger til at de to siste årene som daglig leder har vært krevende og slitsomme.

– Et liv med fotballen krever stor grad av tilgjengelighet nærmest til alle døgnets tider, jeg har knapt hatt fritid det siste året og nå kjenner jeg at mine krefter må benyttes på andre arenaer. Det er heller ingen tvil om at avstanden som har oppstått mellom bredde og topp har gjort oppgavene til daglig leder langt tyngre enn forventet. Jeg har virkelig følt på det etter at FL Fart klatret opp til øverste nivå i norsk fotball med kvinnelaget, sier Dalseng.

Artikkeltags