Møter verdens beste hoppere

Til Diamond League: Lene Retzius fra Moelven får drømmen oppfylt når hun møter verdens beste stavhoppere på Bislett 7. juni.Foto: Arkiv

Til Diamond League: Lene Retzius fra Moelven får drømmen oppfylt når hun møter verdens beste stavhoppere på Bislett 7. juni.Foto: Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

Endelig får Lene Retzius (22) fra Moelv stavhoppdrømmen oppfylt. Hun er klar for Diamond League og Bislett Games 7. juni.

DEL

Dermed får Norges beste stavhopper møte verdens beste stavhoppere.

– Jeg husker at vi i 2006 reiste inn til Bislett Games med friidrettsgruppa i Moelven. Jeg satt på tribunene og tenkte det ville være drømmen å få hoppe i en slik konkurranse.

Nå er hun der.

Skal nyte kvelden

Konkurrentene hun møter i Diamond League denne kvelden, er verdens beste.

– Jeg må senke skuldrene og nyte øyeblikket. Jeg tror jeg skal klare det. Jeg kjemper ikke om plasseringer i denne konkurransen. Her er det opplevelsen og det å delta i et slikt stevne med så mange på tribunen som blir bra.

Retzius er blitt plukket ut som nasjonal utøver med potensial som gis mulighet til å kjenne på konkurransen det er å hoppe mot de beste.

Sikter mot toppen

Til Bislett kommer blant annet Morris Sandy fra USA som hoppet 4.84 da hun vant forrige konkurranse Diamond League i Doha. Retzius har personlig rekord på 4.35.

– Det er tøffe jenter jeg møter i denne konkurransen. Det blir viktig for meg å konsentrere meg om de arbeidsoppgavene så jeg får til gode hopp. .

Modølen sikter fortsatt mot verdenstoppen.

– Det er det langsiktige målet. Mange av de aller beste er 25 år og eldre. Det viser at det for mange tar tid å nå toppen.

Vil til EM

Med deltakelse i Bislett Games har hun nesten allerede fått en vellykket sesong, men hun har også andre mål.

– Den norske rekorden på 4.41 har jeg lyst på. Dessuten vil jeg over EM-kravet på 4.45.

Retzius sesongåpner i helga under Romerikslekene. Deretter følger et par andre stevner, før hun er klar for Bislett.

"Jeg må senke skuldrene og nyte øyeblikket.

Artikkeltags