Nå er Retzius bare fem centimeter unna VM-kravet

REKORD: Lene Retzius satte norske redkord søndag. En skikkelig opptur for modølen.

REKORD: Lene Retzius satte norske redkord søndag. En skikkelig opptur for modølen. Foto:

Av

Lene Retzius fra Moelv satte norsk rekord med 4,51 meter i stavkonkurransen under lag-EM i Sandnes søndag. Hun har nå bare fem centimeter opp til å kvalifisere seg til høstens VM.

DEL

Retzius hadde selv den forrige rekorden, men forbedret den med én centimeter i Sandnes.

– Det er fortsatt tekniske detaljer som må jobbes med, men nå er jeg bare så glad for den oppturen og den ene centimeteren, sa Retzius til NRK etter rekordhoppet.

Iryna Zhuk fra Hviterussland vant med 4,56, mens nederlandske Killiana Heymans ble nummer tre med 4,46 meter.

En centimeter som betydde masse

Modølen sastte 4.50 i mai i fjor. Det kom overraskende den gang siden hun perset med hele 15 centimeter. Resultatet sendte henne opp på et internasjonalt nivå. Det førte også til et press for mange ventet på at hun også skulle hoppe enda høyere.

– I fjor klarte jeg aldri helt å følge opp dette. I går satt jeg pers med ''bare'' 1 cm. Men jeg skal si at denne ene centimeteren smakte godt. Det ligger så mye bak denne ene centimeteren at jeg blir rørt bare av å snakke om det. Fra min side, fra trener/treningsgruppe, klubb og alle som tror på meg og hjelper meg, selv når det ikke bare går på skinner. Stor takk til alle, melder hun.

– Stort å være en del av det norske laget

Med resultatet bidro Retzius også sterkt for det norske laget.

– Jeg sikret en andre plass og 10 poeng i et sterkt felt hvor flere av jentene hadde bedre årsbeste og pers enn meg. Vi endte til slutt på en tredje plass totalt som nasjon, absolutt en god plassering! Det betyr at vi holder vår plass i nest høyeste league. Stas å være en del av et så sterkt norsk lag, forteller hun.

Konkurransen ble holdt innendørs siden arrangørene valgte og flytte stavkonkurransen inn på grunn av vanskelige forhold med regn og vind ute. Dermed blir resultatet stående som en innendørs rekord.

Fem cm unna VM-kravet

Retzius forteller at de tekniske detaljene hun har jobbet med siden i fjor høst begynner og sitte bedre og bedre

– Det er langt ifra perfekt. Det ser jeg bare på som positivt- at jeg hopper 4.51 og føler jeg har mer og gå på.

Uansett gir dette henne selvtillit for resten av sesongen.

– Neste nå blir en konkurranse i Arlesheim, Sveits på søndag, rett i utkanten av Basel. Deretter sveitsisk mesterskap 23–24 august, forteller den nybakte norgesrekordholderen.

Kravet til VM i Doha er på 4.56, altså er hun nå bare fem små centimeter unna. Kvalifiseringsperioden slutter 6. september.

Nær VM-kravet: Retzius er bare fem cm unna kravet om å stille i årets VM.

Nær VM-kravet: Retzius er bare fem cm unna kravet om å stille i årets VM. Foto:

 

Artikkeltags