Gå til sidens hovedinnhold

Utfordrer to skikretser

Lundehøgda opp 2016

Artikkelen er over 4 år gammel

Gjengen som arrangerer Lundehøgda opp utfordrer alle langrennsløpere i Hedmark og Oppland.

På formiddagen lørdag 3. september starter motbakkeløpet «Lundehøgda opp» for femte gang. Her om dagen løp en gjeng gravede og ikke fullt så garvede motbakkeløpere gjennom traseen samtidig som de hengte opp merkebånd og sjekket at det var greit å komme fram over alt.

Målet er 200

Starten går ved Garveriet i Moelv. Løypa ormer seg oppover dalen, krysser elva, fortsetter gjennom øvre deler av Moelv og tråkler seg videre gjennom kulturlandskapet på øvre Ring, før den gruelige stigningen opp gjennom skaret tar til.

Bjørn Robstad i arrangørstaben forteller at målet i år er å få med enda flere unge, samt sette ny deltakerrekord med 200 startende. Den forrige rekorden lyder på 151 startende. For å nå målet har arrangørene gått ut med en spesiell utfordring til langrennsløperne i både Hedmark og Oppland skikrets.

– En bedre treningsøkt enn Lundehøgda opp er vanskelig å tenke seg, mener Robstad.

Løypa er 6,6 kilometer lang, byr på 460 høydemeter.

– De som ikke tror at det går an å arrangere skikkelige motbakkeløp på Hedmarken får en aha-opplevelse når de kommer til Lundeskaret. Den siste kilometeren er beintøff, gliser han.

Blant de yngre løperne har Robstad stor tro på Andreas Grimerud (13).

– Han har imponert meg tidligere. Andreas vant i fjor, løper stadig bedre og blir ei hard nøtt å knekke også for eldre årsklasser, mener han.

Merete Weng, søster til Heidi Weng på langrennslandslaget, har vunnet dameklassen de to siste årene.

Kongen av Lundehøgda

På herresiden er PerChristian Torgersrud kongen av Lundehøgda, selv om han i fjor ble slått av Gishe Abdi Wako fra Etiopia.

– Lundehøgda opp er for alle, fra ti år og oppover. Det er også trimklasse uten tidtaking, oppmuntrer Bjørn Robstad.

Arrangør er Moelven IL og Næroset IL