Kjempet seg til topps etter skade

Sterkt: Maren Bakke Amundsen løp inn til en andreplass på 100 meter under Veidekkelekene på Stampesletta. Foto: Dorthea M. Glorud

Sterkt: Maren Bakke Amundsen løp inn til en andreplass på 100 meter under Veidekkelekene på Stampesletta. Foto: Dorthea M. Glorud

Av

Maren Bakke Amundsen (15) har jobbet hardt for å komme tilbake fra hamstringskade. Kun en måned etter friskmeldingen tok hun gull på 200 meter samt sølv og ny pers på 100 meter.

DEL

Amundsen fra Moelven IL var ute med skade fra mars til mai, og gikk derfor glipp av store deler av oppkjøringsperioden.

- På mitt første stevne etter skaden lå jeg et helt sekund bak løperekorden min, noe som er veldig mye. Etter det har jeg jobbet knallhardt for å komme tilbake på topp. Det har vært en stor motivasjonsfaktor å se at løpetidene gradvis har forbedret seg, forteller Amundsen til RB-sporten.

Imponerende resultater

Og det har 15-åringen klart med glans. Under Veidekkelekene viste Amundsen meget god form. På fredag tok hun en overbevisende førsteplass blant 32 deltakere på 200 meter. Hun løp inn til en sterk tid på 25,46.

På søndag glimtet 15-åringen til igjen og vant sitt heat overlegent på 100 meter. I den påfølgende finalen ble det en sterk andreplass og ny personlig rekord med en forbedring på hele 24 hundredeler.

– Den gamle rekorden var på 12,79 og i dag løp jeg på 12,55. Jeg er veldig fornøyd. Det var gode forhold i finalen med fint vær og lite vind, så mye lå til rette for å perse, konstaterer Amundsen.

Det var kun hundredeler som skilte modølen fra vinner i J15 Miranda Lauvstad fra Nesøya IL.

– Jeg fikk en dårlig start, men klarte å hente meg inn på slutten og sikre meg en andreplass, presiserer hun.

-Vil hevde meg

Amundsen har drevet aktivt med friidrett siden hun var 8 år gammel, og bestemte seg fort for å satse på 100- og 200 meter.

– Det er de distansene som passer meg best, fastslår hun. Nå gjenstår det to viktige stevner for 15-åringen. Världsungdomsspelen (VU) i september og Junior NM i august. Her må hun konkurrere mot deltakere som er opptil fire år eldre.

– Det blir tøft, men samtidig morsomt å måle seg mot noen av landets og Skandinavias beste utøvere. Ambisjonene mine er å hevde meg litt på tabellen og gjøre mitt beste, konkluderer Amundsen, som for øvrig har klart NM-kravet.

Artikkeltags