Gå til sidens hovedinnhold

Full støtte til kulturstreiken

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Full støtte til streiken i kultursektoren!

Rødt Hedmark støtter kulturarbeiderne i deres streik for forutsigbare og trygge pensjonsordninger.

Creo, Fagforbundet og NTL er i streik for en rettferdig, kjønnsnøytral og livslang pensjon. Kampen for å sikre kvinner en rettferdig pensjon som gir livslang utbetaling er viktig.

Innskuddspensjonsordningen som arbeidsgiverne tilbyr, tar ikke hensyn til at kvinner lever lengre enn menn og kvinner kommer dermed dårligere ut. Det er uakseptabelt i 2021.

Det vil koste arbeidsgiver lite å innfri kravene, men det er av stor verdi for de ansatte og spesielt for kvinnene. Utgangspunktet for dagens streik er å komme videre fra en midlertidig pensjonsordning som ble akseptert i 2016, under den klare forutsetning at den kun var nettopp midlertidig.

Kulturarbeiderne er lovet at de, på sikt, skal få en pensjon som varer livet ut og som virker likt for kvinner og menn. Det er dette løftet de nå streiker for å få innfridd.

Det er viktig å ikke la seg presse inn i en varig pensjonsordning der det er arbeidstakerne som tar all risiko.

Full støtte til streiken og til opptrappingen. Det er viktig at vi som er brukere av kulturinstitusjonene viser vår støtte ved ikke å kjøpe billetter ved institusjoner der arbeiderne er i streik.