(GD): – Det er bare én person som har vært meldt savnet i området, men vi må gjennomføre en obduksjon før vi kan være helt sikre på identiteten, sier seksjonsleder Ragnhild Ouren for etterforskning ved Lillehammer politistasjon til GD.

Den omkomne ble fraktet ut av terrenget og til obduksjon torsdag ettermiddag. Ouren regner med at de får et endelig svar i løpet av noen dager.

Tips fra publikum

Politiet mottok tips fra en turgåer torsdag om at det lå noe blått i et område ved Balbergkampen. En politipatrulje reiste til stedet.

– Det ble kort tid etter gjort funn av en død person som var ikledd blå jakke og røde sko, forklarer Ouren.

Vedkommende som er funnet passer ifølge henne beskrivelsen til savnede Eivind Sporaland (22).

– Politiet har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, men at det har skjedd en ulykke. Det er ingen tegn på noe annet, sier hun.

Nær veg

Ouren beskriver funnstedet som bratt og skrentede, men at det ikke er spesielt store høyder.

– Det ligger på et kjent utsiktspunkt, cirka 1,5 km fra bilveg. Det er ikke et vanlig område å gå i om vinteren, forteller hun.

Det ble tidligere funnet en mobiltelefon som tilhørte den savnede mannen. Den ble funnet flere hundre meter unna funnstedet av den omkomne.

Stor innsats

Politiet mottok en savnetmelding søndag 19. mars.

Det ble startet en leteaksjon etter savnede i området Lillehammer og omegn. Sivilforsvaret og en rekke frivillige letemannskaper deltok i søket. Politiet har etterforsket forsvinningen siden savnetmeldingen ble meldt og fram til i torsdag.

– Det ble først gjort funn av noen eiendeler vi hadde grunn til å tro tilhørte savnede. Det ble deretter gjort søk i nærheten av huska ved utsiktspunktet på Balbergkampen, og mannen ble funnet i ulendt terreng litt lenger ned, sier Ouren.

– Det har vært et omfattende letearbeid.

– Ja, det er mange som har bidratt, og i området der vedkommende ble funnet er det gjort ekstra omfattende søk. Men, det var mye snø på tidspunktet savnetmeldingen kom inn, og det har gjort arbeidet svært vanskelig.

– Det ble også satt inn droner og helikopter med varmesøkende kamera tidlig i letefasen, dessverre uten funn, sier hun.

Pårørende varslet

Pårørende er informert om at politiet har gjort funn av en død person som passer signalementet til 22-åringen.

– Våre tanker går til dem. For pårørende og politiet har det vært viktig å finne ham for å få svar på hva som kan ha skjedd, sier Ouren.