Gå til sidens hovedinnhold

Furnes-trener kan bli årets grasrottrener i Norge

Bjørn Brungot er kåret til årets grasrottrener i Indre Østland Fotballkrets og kan dermed bli årets grasrottrener for hele landet.

Det er NFF som melder på fotball.no mandag at Brungot har vunnet prisen.

Til sammen var det 172 nominerte trenere i de 18 fotballkretsene og 15 000 har stemt på sin favoritt. En jury har så kåret kretsvinnerne blant de fem trenerne med flest stemmer i hver fotballkrets.

I tillegg til å gå videre til den nasjonale kåringen får de 18 kretsvinnerne diplom, heder og ære – og en sjekk på 10 000 kroner som går til trenerens klubb, melder NFF.

– Flott

Til Ringsaker Blad mandag ettermiddag sier Brungot at det er overveldende å bli kåret til årets grasrottrener i Indre Østland Fotballkrets.

– Jeg ble først tatt litt på senga fordi jeg ble nominert, og tar ydmykt imot dette på vegne av alle man jobber med i klubben og kollegaer i andre klubber, sier han.

Furnes-treneren mener grasrottrener-kåringen er med på å løfte fram mange ildsjeler og dyktige folk på grasrotnivå i fotballen.

– Det er mange flotte ressurspersoner rundt omkring i Norge i barne- og ungdomsidretten. Det er flott at det blir løfta fram ulike personer fra hele Norge. De representerer grasrota, klubbmiljøer og kretsmiljøer, sier Brungot.

– Skape de gode læringsmiljøene

Brungot, som bor på Stavsberg, trener for tiden Furnes G13/14 og er også med på trenersiden for J11-laget på Gaalaas. Tidligere har han blant annet vært med i trenerteamet til grønntrøyenes A-lag.

– Hva tenker du er de viktigste egenskapene å ha, eller hva mener du det er det riktig å ha fokus på, når man er trener i barne- og ungdomsfotballen?

– Jeg tenker at det aller viktigste er å skape de gode læringsmiljøene, der barn med ulikt ståsted, både ferdighetsmessig og sosialt, kan finne trygghet og utvikling og der barn og voksne har gjensidig respekt for hverandre. Det handler om å skape en enhet og et lag der alle er verdt noe, svarer Brungot.

Som kretsvinner er Furnes-treneren altså blant 18 kretsvinnere som kan bli kåret til årets grasrottrener i Norge.

Den nasjonale kåringen har stemmeperiode fra 1. til 14. november, før fagjuryen skal kåre årets grasrottrener i 2021 blant de fem kandidatene med flest stemmer. Den nasjonale prisen skal deles ut på Cupfinaleseminaret, som går av stabelen 2.–4. desember på Ullevaal stadion.

Klubben til treneren som vinner den nasjonale kåringen og dermed blir årets grasrottrener i hele landet, vil motta 20 000 kroner. NFF skriver at kåringen er for trenere «som utmerker seg spesielt og gjør en ekstra innsats for å bidra til at barn og unge koser seg med fotballen.»