Fylkesmannen mister folk på grunn av flytting til Lillehammer

SLUTTER: Flere ansatte hos Fylkesmannen i Hedmark, som holder til i Statens Hus i Hamar, slutter på grunn av sammenslåingen med Oppland og den forestående flyttingen til Lillehammer.

SLUTTER: Flere ansatte hos Fylkesmannen i Hedmark, som holder til i Statens Hus i Hamar, slutter på grunn av sammenslåingen med Oppland og den forestående flyttingen til Lillehammer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er uvanlig mange jobber ledig hos Fylkesmannen i Hedmark. En av årsaken er at fylkesmannsembetet flytter til Lillehammer når det slås sammen med Oppland.

DEL

(Østlendingen) Flere stillinger er lyst ut. Ifølge assisterende fylkesmann Anne Kathrine Fossum er det åtte ledige stillinger hos Fylkesmannen i Hedmark nå.

– Vanligvis har vi mellom 10 og 15 ledige stillinger i løpet av et år. Åtte ledige stillinger samtidig er uvanlig hos oss, sier Fossum.

– Er det den forestående flyttingen fra Hamar til Lillehammer som er årsaken?

– Både ja og nei. Det er helt klart at vi har utfordringer etter at flyttingen ble kjent. Folk følger nøyere med på stillingsannonsene enn tidligere, og flere sier de nå har fått den dytten de trengte for å se seg om etter en ny jobb. Samtidig er det en del folk hos oss som går av med pensjon nå. Så årsaken til at det er mange ledige jobber her skyldes både at folk går av med pensjon, og at fylkesmannsembetet skal flyttes til Lillehammer, opplyser Fossum. Fylkesmannen i Hedmark har ifølge Fossum 129 ansatte.

Sammenslåingen av Hedmark og Oppland fylkesmannsembeter fra 1. januar 2019 fører til store endringer i organisasjonen. Det nye organisasjonskartet skal være på plass 1. mars 2018. Da vil det også være klart hvilke jobber som forblir i Hamar. Nye ledere skal være innplassert innen 1. mai, og alle ansatte for øvrig skal innplasseres innen 1. oktober. Knut Storberget begynner som fylkesmann for Hedmark og Oppland 1. januar 2019.

Statsbygg skal være konsulent for nye husleiekontrakter. Bruttoarealet per ansatt skal være 23 kvadratmeter i det nye fylkesmannsembetet, noe som fører til trangere kår enn i dag, der det er 35 kvadratmeter per ansatt i Oppland og 45 kvadratmeter per ansatt i Hedmark.

Artikkeltags