Under «Kunstvandring Innlandet» lørdag 8. august kan du møte lokale kunstnere og se deres verker i Brumunddal.

Arrangementet er flyttet fra torget og inn ved Elveparken som ligger ved elvepromenaden og på andre siden av Parkgården.

– Vi skal fylle Brumunddal med kunst til inspirasjon og glede for alle frammøtte. Byen vil syde og koke i farger, former og kreativitet, sier kulturrådgiver i Ringsaker kommune, Henriette Enger, som er glad for at Ringsaker kommune gjenskaper fjorårets suksess i en koronatilpasset utgave.

– Her kan du se og kjøpe malerier, tegninger, trykk, grafikk, fotografier, installasjoner, keramikk, glass, smykkekunst og mye, mye mer, legger hun til.

Evy Opheim og Heidi Holje er to av 20 kunstnere som stiller ut sin kunst i Brumunddal denne lørdagen.

– Det er et strålende tiltak av Ringsaker kommune å fremme lokale kunstnere fra Innlandet på denne måten. Det er så mye bra kreativitet i distriktene. Det er ingen grunn til å reise til hovedstaden for å se kvalitetskunst. Under «Kunstvandring Innlandet» får du møte profesjonelle utøvende kunstnere og amatørkunstnere, sier Evy Opheim, som selv vil stille ut sine oljemalerier. Opheim deltok på arrangementet i fjor, og var raskt ute med å melde seg på årets kunstvandring.

Heidi Holje fra Kapp deltar for første gang, og gleder seg til å stille ut grafikk og malerier for publikum.

– Det blir spennende å se hva andre kunstnere stiller ut og selv stille ut egne arbeider for publikum, sier Holje. Holje skal ha med seg datteren Maria Leona, som med sine 11 år er kunstvandringens yngste utstiller. – Jeg skal stille ut hjemmesydde kosedyr, vesker og mobilvarmere, sier hun.

«Kunstvandring Innlandet» arrangeres av Ringsaker kommune i samråd med kommuneoverlegen. Det tas hensyn til smittevernet under gjennomføringen av arrangementet. Alle som vil besøke «Kunstvandring Innlandet» må være friske og ikke ha symptomer på luftveisinfeksjon.

Fra scenen spiller Kjersti Vildåsen, Nina Steen-Hansen og Per Strand fra bandet «Hummingbirds».

Her finner du siste nytt fra kulturlivet i Ringsaker!