Leder av Brumunddal Arbeiderlag, Kjell Juliussen, fikk gleden av å overrekke en solid sjekk til Frelsesarmeen i Brumunddal.

Samtidig kommer han med en oppfordring til de andre partiene i kommunen.

Ønsker å hjelpe

Det var torsdag ettermiddag Juliussen sto ved den kjente julegryta utenfor Spar på Mølla og ventet på kaptein Line Ørbekk fra Frelsesarmeen. Det var ikke småmynt og vekslepenger han hadde planer om å gi til frivillighetsarbeidet, men heller en solid sjekk signert Brumunddal Arbeiderlag.

– Det er et lite bidrag for å hjelpe de som sliter nå før jul, forteller Juliussen ydmykt.

Kaptein Line Ørbekk kunne ikke gjøre annet enn å smile da hun kom til gryta og mottok pengegaven.

– Vi er glad for alt vi får, men det er slike summer som er noen av lyspunktene våre, forteller Ørbekk, med 25.000 kroner mer til å hjelpe ringsaksokninger.

Kjell Juliussen forteller at det er flere årsaker til at de ønsker å donere bort penger.

– Det er i Arbeiderpartiets ånd å være solidariske mot de som trenger litt ekstra hjelp. I tillegg har vi i Brumunddal Arbeiderlag brukt lite penger dette året, og siden vi derfor har mulighet, vil vi gi et bidrag til lokalsamfunnet, sier han.

Pengene kommer fra Arbeiderlagets inntekter de, blant annet, får gjennom aksjeutbytte av deres eierandel i Hamar Media.

Brukes lokalt

Line Ørbekk ser daglig hvor mye hjelpen betyr for familiene, som trenger litt ekstra støtte i den tøffe tiden fram mot jul.

– Så disse pengene kommer veldig godt med, forteller hun bekreftende til Juliussen og Ringsaker Blad.

Pengene fra Brumunddal Arbeiderlag, sammen med andre donasjoner og julegryta, vil bli brukt på mat og julegaver til ringsaksokninger. Det gleder Juliussen å vite.

– Samtidig var dette også en av grunnene til at vi valgte å gi penger til Frelsesarmeen i Brumunddal. Vi vet at dette kommer innbyggerne i kommunen til gode og det kjennes godt å tenke på at dette gjør at noen her i Ringsaker får det litt bedre, sier han.

Ørbekk forteller at det deles ut både mat, gavekort til matbutikker og gaver til barn under 18 år i Ringsaker, takket være alle donasjonene de får.

Juliussen har derfor en klar oppfordring til de andre politiske partiene i Ringsaker, og alle andre som har mulighet, i kommunen:

– Gi et lite beløp til noe veldedig før jul, er hans anmodning.

Firedoblet økning

I Frelsesarmeens lokaler sentralt i Brumunddal er Roger Skogen i full sving med å bære inn esker med matvarer til morgendagens utlevering. Han er en av de som har jobbet frivillig i mange år.

– Det er en meningsfylt oppgave å kunne hjelpe til, forteller Skogen mens han stabler dagligvarene de nettopp har handlet inn.

Det har i løpet av et år vært en firedoblet økning av husstander som har behov av å få mat hos Frelsesarmeen. Den første fredagen i hver måned deler de ut mat i lokalene i Brumunddal, og de har tydelig merket en stor økning på den korte tiden.

– I fjor høst før alle prisene steg, hadde vi mellom 20 og 30 familier som fast kom på matutleveringene. I oktober var det 87 og i november eksploderte det da vi annonserte julehjelp, forteller Ørbekk.

Hver uke tar de turen innom Matsentralen på Rudshøgda og henter matvarer de kan gi til familiene som kommer innom, i tillegg til at de kjøper inn enkelte varer de ikke får donert.

– Jeg er veldig glad for å ha mange gode folk som hjelper til. Det er en dugnad som ikke hadde gått rundt uten alle som stiller opp, sier Line Ørbekk.

Selv om Frelsesarmeen er takknemlig og glad for alt de får, ønsker de at flere bedrifter, matbutikker spesielt, kunne bidratt litt ekstra.

– Vi er heldige som får brød fra både Bakeriet i Brumunddal og Heba, men det er en etterspørsel etter middagsmat, forteller Ørbekk mens hun viser fram kjølelageret med mat til Ringsaker Blad.