For Furnes historielag, Veldre historielag og Bakeriet i Brumunddal går sammen og arrangerer utover året en rekke quizkvelder der folk kan få testet historiekunnskapene.

Leder i Furnes historielag, Per Sandbakken, varsler spørsmål om både nært og fjernt.

– Men mest lokalhistorie, røper Sandbakken.

Åtte kvelder

Øyvinn Østvoll, styremedlem i Veldre, sier overfor Ringsaker Blad at de fra før flere ganger har gjennomført quiz på bygdekvelder på Veldrom. Det har vært populært.

Nå går altså de to historielagene sammen og planlegger i tillegg totalt åtte quizkvelder i løpet av året i lokalene til Bakeriet i Brumunddal.

Første kveld er allerede 19. januar og det garanteres både god stemning og noe å bryne nøtta på.

– Vanskelighetsgraden?

– Varierende, det blir blanda drops, svarer Sandbakken.

Kasserer i Furnes historielag, Mikkel Erik Hangenholen, er blant dem som skal pønske ut spørsmålene. Det blir også opplyst at quizmastere blir Fridthjof Tokstad Platou for Veldre og Tormod Skaare for Furnes. De to historielagene arrangerer annenhver gang.

Les også

På loftet i Furnes bodde spionen tyskerne var etter: – Familiens livsfarlige hemmelighet

Det blir også fristet med en rekke premier. For ikke bare blir det etter åtte kvelder kåret en sammenlagtvinner, det blir også utropt et vinnerlag på hver quizkveld, samt et vinnerlag for vårsesongen og et vinnerlag for høstsesongen. Østvoll opplyser at det blir lag på fire.

Første kveld er altså 19. januar, så går det slag i slag 16. februar, 16. mars og 13. april. Datoene over sommeren er foreløpig ikke spikret.