Mandag litt over klokka 18.00 mottok politiets operasjonssentral på Hamar to uavhengige meldinger om knivstikking i et boligkompleks på Otta. To personer er drept og én person er siktet.

Politiet går nå ut med at de drepte er ekteparet Herma Gjetsund (f. 1939) og Odd Gjetsund (f.1934).

- De drepte ble obdusert onsdag. Politiet har mottatt foreløpige rapporter fra rettsmedisinerne. Vi går ikke inn på innholdet i disse. Det ble onsdag gjennomført et innledende avhør av siktede. Politiet vurderer fortløpende når det vil bli foretatt ytterligere avhør av siktede. Det antas at det vil bli behov for flere avhør av siktede i tiden framover skriver politiet i en pressemelding.

Påtalemyndigheten arbeider fortsatt med å oppnevne sakkyndige for å foreta rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

- Det har vært stilt spørsmål ved om politiet har kjennskap til siktede fra tidligere. Politiet har forståelse for dette. Innlandet politidistrikt kan ikke se å ha hatt kontakt med siktede ut over ved ett tilfelle i 2005 og to tilfeller i 2006. Siktede er ikke registrert med andre straffesaker enn drapssaken han nå er siktet i. Det er fortsatt mange etterforskingsskritt som skal utføres nå og i dagene framover. Det er satt på det mannskap som er nødvendig for å gjennomføre en rekke etterforskingsskritt i den fasen vi nå er inne i. Vi ber fortsatt om forståelse for at vi av hensyn til etterforskingen ikke kan gå inn på detaljer fra saken, skriver de.