Grethe Rustad Aarskogssiste forestilling med kvartetten i Friserte Fruer blir på Hamar Teater neste helg.

Friserte Fruer har gledet et lokalt publikum i mange år. De har blant annet fylt Teatersalen med stor suksess utallige ganger. Fredag la gruppa ut denne meldingen:

– Friserte Fruer har samarbeidet om tøys, tull og alvor i over 15 år. Etter showet på Hamar Teater 11. februar har Grethe Rustad Aarskog bestemt seg for å la sceneantrekkene ligge.

– Har vært forberedt

Ragnhild Ellefsæter forteller til RB at det hele er udramatisk.

– Vi har nok vært litt forberedt på at hun sier dette nå. Uansett så er det jo rart og trist når en slutter. Jeg er så glad i dette konseptet, men samtidig så er det kanskje naturlig at ting ikke varer evig.

– Hva vi tre andre gjør videre har vi ikke snakket så mye om ennå. Kanskje vi fortsetter, kanskje gjør vi noe annet, eller kanskje splitter vi opp. Men vi fortsatt drive med kultur på en eller annen måte, sier hun.

Opprinnelig var de fem, men har vært fire i gruppa etter at Gerd Elin Borgen ga seg for noen år siden.

De som vil oppleve fruene inkludert Rustad en siste gang, har altså mulighet på Hamar Teater neste helg. Da skal de ha 80-tallsshow med Sonic Debris.

– Full gass

– Det gleder vi oss til. Grethe er med der og gir full gass. Det gjør vi andre også, forteller Ellefsæter.

Hun står selv foran en travel helg og skal av gårde til Herredsvang i Romedal, hvor vertskapet med Bjørn Inge Sandvold fra Brumunddal i spissen inviterer til «Musikalaften» med Kim Rysstad, Ingvild Nagell-Dahl, og Odd R. Antonsen storband fredag og lørdag. Ellefsæter er konferansier for det hele.

– Jeg ser fram til det også. Det er utsolgt i kveld og så er det noe ledige billetter i morgen, avslutter hun.