Vika ble nummer 19 på ti kilometer klassisk under NM på Tolga torsdag. Han var 1.24 bak vinner Johannes Høsflot Klæbo. Samtidig var han under minuttet bak andreplassen.

– Jeg synes jeg går et jevnt bra løp i dag. Det er ei løype hvor du må holde høy marsjfart hele tiden. For min del gikk det ikke raskt nok i de lettere stakepartiene. Det holder ikke helt resultatmessig, sier Vika om løpet torsdag.

Onsdag tok for øvrig han og klubbkamerat Mats Opsal seg videre til semifinalen i lagsprinten. Fredag er det femmila. Det ser Vika fram til.

– Da vil tempoet gå litt ned. Vi skal gå fem ganger så langt som i dag. Det tror jeg kan passe bra. Jeg har min styrke på litt lengre distanser, mener han.

Vika har fått fylt opp lagrene til NM på Tolga helt på tampen av sesongen. En sesong han er godt fornøyd med. Gull i U23-VM, pallplass i skandinavisk cup og deltakelse i verdenscupen er noen av høydepunktene.

– Jeg må gi meg selv en sterk femmer på terningen etter denne sesongen. Forrige sesong kom jeg ikke med til U23-VM. I år tar jeg gull i samme VM, forteller han fornøyd.

Nå setter Vika seg nye mål:

– Ja, det blir å gå mer verdenscup også i utlandet. Det er et naturlig mål neste sesong, avslutter han.