Gå til sidens hovedinnhold

Gladmelding fra folkehøgskolen i Moelv

13 nye elever og vanlig skole etter innslusingsdager. Folkehøgskolen praktiserer strenge regler for å redusere smittefare i lokalsamfunnet. 

– Det er fantastisk å være tilbake til normal skole etter 10 dager med strenge restriksjoner etter jul, forteller rektor Ingvild Tollehaug Jevne.

– Folkehøgskolen er det eneste skoleslaget der elevene kan være normalt sammen som en kohort. Det gjør noe med humøret! Vi fikk en gjeng med nye elever etter jul og gleder oss til å bli godt kjent med dem. Det er gøy at skolen er i vinden og at mange vil være en del av det spennende skoletilbudet vårt, sier Tollehaug Jevne.

Godt samarbeid med kommuneoverlegen

Skolen har hatt et godt og tett samarbeid med kommuneoverlege Ketil Egge gjennom skoleåret så langt, og teststasjonen berømmer skolen for å følge opp elevene, kan rektor fortelle.

– Takket være dette gode samarbeidet og elevene og vårt bidrag til å holde skolen smittefri, fikk vi begynne som normalt etter nyttår. Folkehøgskole er virkelig ikke egnet til å være digital, sier rektor Jevne.

– Det erfarte vi i fjor vår da samtlige folkehøgskoler måtte sende elevene sine hjem i mars. Nå gleder vi oss til er vårsemester fylt av opplevelser og utfordringer. Vi jobber daglig med smittevern og håper vi kommer gjennom våren ute smitteutbrudd, fortsetter hun.

2020–21

1. februar begynner opptaket til neste skoleår. Det kommer et jevnt sig av søknader og neste år tilbyr skolen to nye linjer, teater og klimaaktivist, i tillegg til IT og webutvikling, fotografi, grafisk design, visual storytelling og fred og konflikt.

– Det er alltid spennende å ta opp nye elever og vi gleder oss til et nytt fullt skoleår, avslutter rektor Ingvild Tollehaug Jevne.