Gå til sidens hovedinnhold

Gliset går nesten rundt allerede – men toppscoreren lover at det er mer i vente: – Det er en syk følelse å være LSK-spiller for tida

(LSK – Sarpsborg 08 2–0). Thomas Lehne Olsen (30) headet inn sitt 12. seriemål for sesongen da Sarpsborg 08 ble sendt tomhendte hjem fra Åråsen. Spissen mener kanarifuglene har enda mer å gå på.

(Romerikes Blad): – Det er veldig morsomt å være LSK-spiller nå. Det er egentlig en syk følelse. Man føler seg virkelig som en del av et lag. Alle står opp for hverandre og vil det beste for kompisene sine, sier Lehne Olsen til Romerikes Blad.

Onsdag scoret han 2–0-målet som avgjorde kampen mot Sarpsborg 08. Før det hadde Kaan Kairinen banket inn 1–0 etter utsøkt forarbeid av Tobias Svendsen og Eskil Edh.

– Må bli mer stabile

Lehne Olsen, som nå bare har Moldes Ohi Omoijuanfo foran seg på toppscorerlista i Eliteserien, mener kanarifuglene fremdeles har et stort uforløst potensial.

– Selv om vi er ubeseiret på ni kamper, har vi enda mye å gå på. Det er deilig å vite. Vi kan bli bedre i mange faser av spillet. Jeg synes vi har blitt stabile hjemme, men vi må bli mer stabile på bortebane. Hvis vi får orden på det, kan det bli skikkelig gøy, sier spissen.

På samme tid i fjor hadde LSK nettopp tapt 0–1 hjemme for Stjørdals-Blink og lå på nedre halvdel i Obos-ligaen.

– Da var det «hva gjør vi nå?». Nå er det noe helt annet. Vi er et oppofrende lag som vil hverandre vel, og det er det som har skutt oss opp dit vi er nå. Det må vi bare fortsette med, sier Lehne Olsen.

Børsen: LSK-Sarpsborg: Svendsen med matchvinnende praktinnhopp

Så ikke ballen

Keeper Mads Hedenstad Christiansen holdt nullen for tredje gang i år. Fetsokningen berget LSK da Ibrahima Koné ble spilt igjennom av Jonathan Lindseth i første omgang.

– Han måtte skyte på førstetouchen. Hvis ikke, kunne jeg bare sklidd ut og tatt ballen. Det var bare å gjøre seg så stor som mulig, sier han.

Etter pause måtte sisteskansen i aksjon da Nicolai Næss traff godt med høyrefoten fra returrom etter et hjørnespark.

– Jeg så utgangen på skuddet, men ballen forsvant bak et hode, så jeg så den ikke hele veien. Det var deilig å redde den, sier Christiansen.

Også han beskriver en LSK-stall som koser seg med fotballen.

– Alle for hverandre. Vi er en samlet gjeng som spiller for hverandre. Det er sinnssykt moro å spille nå. I dag kriget vi godt, selv om vi ikke fikk flyt i spillet. Da var det ekstra deilig med to scoringer og null baklengs.

SE STUDIO ÅRÅSEN ETTER KAMPEN MED AKTØRENE OG VÅRE EKSPERTER HER:

Vi oppsummerte kampen med spillere, trener og våre eksperter i studio.

Tok Svendsen-sjanse

Trener Geir Bakke byttet to mann i pausen og fikk ønsket effekt da innbytterne Kaan Kairinen og Tobias Svendsen henholdsvis scoret og regisserte 1–0-scoringen.

– De jeg byttet ut må ikke ta det personlig. Noen ganger bytter vi i pausen istedenfor å vente til det 60. minutt, slik at vi slipper å bruke ett av byttestoppene i andre omgang. Jeg synes vi traff bra i dag, sier han.

Kampfakta

2. runde i Eliteserien

LSK – Sarpsborg 08 2–0 (0–0)

Åråsen stadion. Mål: 1–0 (55) Kaan Kairinen (Eskil Edh), 2–0 (58) Thomas Lehne Olsen (Gjermund Åsen). Gult kort: Magnar Ødegaard, Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Mikael Dyrestam og Ibrahima Koné, Sarpsborg 08. Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier. Tilskuere: 2.000. Målsjanser: 6–4. Cornere: 6–7.

LSK (3-4-3): Mads Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes – Lars Ranger (Magnus Knudsen i tilleggstiden), Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad (Kaan Kairinen i 45 min. + tillegg), Eskil Edh – Daniel Gustafsson (Tobias Svendsen i 32 min., Ulrik Mathisen i 13 min. + tillegg)), Thomas Lehne Olsen (Jonatan Braut Brunes i 1 min. + tillegg), Gjermund Åsen.

Svendsen fikk en drøy halvtime på banen før han gikk ut. Bakke innrømmer at LSK gamblet da de slapp kantspilleren inn på banen.

– Han har slitt med lysken etter Stabæk-kampen, så vi levde litt farlig der. Men vi hadde lyst på X-faktoren hans, forklarer treneren.

På stillingen 2–0 ble han byttet ut til fordel for Ulrik Mathisen.

– Vi tok ingen sjanser med lysken til Svendsen, sier Bakke.

– En halvtime var det jeg hadde i dag, sier Svendsen selv.

LSK-statistikk 2021

Vil ikke høre medaljeprat

LSK er nå oppe på 3. plass i Eliteserien, poenget bak regjerende seriemester Bodø/Glimt og seks poeng bak serieleder Molde. Romerikingene har også én kamp til gode på tetduoen.

Bakke vil likevel ikke høre snakk om medaljer.

– Jeg orker ikke å være offensiv og tøff i trynet. Vi er ikke så gode at vi driver alle motstanderne våre fra skanse til skanse. Det er tette og jevne kamper. Når det er såpass mange kamper igjen, er det bare tull å snakke om hvordan det skal se ut ved sesongslutt, avslutter LSK-treneren.

Bakke advarer før møtet med gamleklubben: – Vi må ikke tro at vi kan slippe oss ned fordi vi har vunnet noen kamper