Hilde Gjermundshaug Pedersen ble verdensmester i stafett og sprintstafett i 2005. Nå i 2023 gleder hun seg over å arrangere rennet på Nybygda skistadion og mimrer tilbake til den førsten GP-sprinten, som ble arrangert i Husebyparken i Brumunddal for over 20 år siden.

– Det ble mye jobb å holde arrangementet der, i forhold til her, på en skistadion. Å flytte arrangementet hit gjorde arbeidet mye lettere for alle, sier hun.

Gjermundshaug Pedersen sier det ble litt færre tilskuere etter at de flyttet arrangementet til Nybygda i 2007, men GP-sprinten er først og fremst laget for deltakerne.

Betydningsfullt

Sammen med Nybygda IL, klubben hun selv gikk for, skapte hun GP-sprinten, og onsdag møtte 300 skiløpere opp til årets utgave. Gjermundshaug Pedersen mener arrangementet betyr mye for bygda, og det er det liten tvil om. 300 deltakere med foreldre og tilskuere skaper masse liv og røre i Nybygda når rennet arrangeres.

– GP-sprinten knytter folk sammen, sier Gjermundshaug Pedersen.

Hun beskriver at det er artig å se at de som gikk de første årene nå kommer tilbake med egne barn. Selv kunne kun følge med både barnebarnet og tanteunger i årets renn.

– Det er veldig fint å følge opp GP-sprinten. Det er fantastisk å se nye generasjoner komme til. Her har vi med skiløpere ned til 2–3 års alderen, sier hun.

Lovende framtid

Gjermundshaug Pedersen mener de er gode til å arrangere skirenn i Nybygda, og det er ikke bare GP-sprinten som samler skiløpere på stadion der.

For blant annet skal junior-NM arrangeres i Nybygda neste vinter. Hilde er spent på arbeidet med det arrangementet, og er også klar på at GP-sprinten fortsetter:

– Så lenge folk kommer og vil stå på ski, så skal GP-sprinten fortsette. 300 deltakere på et onsdagsrenn, det vil jeg si er veldig bra, avslutter hun.