Guttegjeng skal ha plaget andre i Brumunddal. Nå tar politiet affære

Episode: En yngre gutt i 11-12 års alderen skal ha blitt plaget av en større guttegjeng i Brumunddal. Flere episoder skal ha blitt omtalt

Episode: En yngre gutt i 11-12 års alderen skal ha blitt plaget av en større guttegjeng i Brumunddal. Flere episoder skal ha blitt omtalt Foto:

En større guttegjeng ble observert da de plaget en enslig gutt i Brumunddal sist uke. Det skal ikke ha vært første gang. Nå vil politiet det hele til livs.

DEL

Det var Sture Saxrud fra Brumunddal som meldte fra om episoden han ble vitne til i sentrum av Brumunddal. Saxrud fortalte om det hele på nyhetsgruppen for Brumunddal og omegn på Facebook. Innlegget om hendelsen, som omtales som mobbing/overfall utenfor Mølla, er delt nesten 250 ganger.

Stig Aarlien ved lensmannskontoret i Brumunddal bekrefter at de har snakket med Saxrud og at de kjenner til situasjonen.


Tar grep

Aarlien forteller at de jobber med saken.

- Vi tar dette på alvor. Det som beskrives er helt uakseptabelt. Det skal være trygt å ferdes i Brumunddal og andre steder i Ringsaker. Derfor prioriterer vi dette nå. Vi vil stoppe dette så raskt som mulig, sier han.

En ung gutt på rundt 10–12 år skal altså ha blitt plaget av en større gjeng med et par-tre dominerende gutter i flokken.

– Vi har fått indikasjoner og noe informasjon om hvem dette er. Andre føler at det er vanskelig å stå opp. Vi har også fått informasjon om episoder på Sveum, og at det skjer noe i miljøet der.

Han er klar på at politiet ønsker å stoppe dette så fort som mulig.

– Som nevnt så skal unger føle seg trygge i ulike miljøer, og det er snakk om barn her. Så for oss er det også viktig å nå ut med informasjon til foreldre. Dette er noe vi i fellesskap må stoppe med forebyggende arbeid, sier Aarlien.

Stor oppmerksomhet

Innlegget til Sture Saxrud har skapt stor oppmerksomhet.

Ifølge en ny post på Facebook så skal han ha klart å komme i kontakt med gutten som ble plaget i den aktuelle episoden. Saxrud har pratet både med han og faren hans.

Ifølge han skal det går bra med gutten.

Politiet melder også at de ønsker å ta en prat med han i sakens anledning. De vil også følge opp guttene i gjengen som er blitt omtalt i den aktuelle saken.

Saken vekker stort engasjement på Facebook-gruppa. Et forslag om å organisere en form for natteravner også på dagtid, for å følge med og bry seg litt ekstra, er foreslått.

Artikkeltags