Gå til sidens hovedinnhold

Habilitet og stedsvalg for Mjøssykehuset

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Habilitetsproblematikk oppstår i det øyeblikk noen stiller spørsmål om inhabilitet. Om femten lærde jurister på rekke og rad bedyrer at intet habilitetsproblem foreligger, rokker ikke dette ved tvilen som er skapt i befolkningen. Kloke folk velger å tre til side når tvil om habilitet er fremmet. Det burde også HSØ Rhfs styremedlem Olaf Quale Dobloug gjøre når styret i Helse Sør- Øst Rhf behandler sykehuslokasjon i den nye sykehusstrukturen.

En varamann bør tiltre styret ved møtet 28. mai.- Elverum er det dårligste alternativet mener Dobloug. Vi er uenig med han. Nestleder i styret i Helse Sør-Øst, Olaf Q. Dobloug, har interesserer i eiendommer i Hamar som vil stige i verdi dersom Mjøssykehuset kommer nærmest mulig Hamar. Olaf Q. Doblougs svoger Trond Bakke er styreleder i Norrøna Eiendom AS. Doblougs kone Ellen Bakke Dobloug er styremedlem. En annen svoger er Gunerius Bakke som også er styremedlem. De tre søsknene eier hver 33.333 % av Norrøna Eiendom AS . Norrøna Eiendom AS eier 100 % av aksjene i Torggata 36 som også er ei gullgruve .

Alle tre søskene er aksjonærer og styremedlemmer også i dette firmaet. Trond Bakke er også styreleder og aksjonær i Tavlebyggeren AS som er meget god butikk med nærmere 9.000.000 kroner i overskudd etter skatt i 2019. (Ref Eniro Rollesøk). -Styreleder i Helse sør-øst, Svein Gjedrem, sier at et nullalternativ (bygge videre på dagens sykehus) vil innebære et nytt sykehus på Hamar og antyder at dette på sikt kan få en rolle som hovedsykehus i Innlandet.