Nye kongler på plass i lekeparken

FORNØYDE: Johann Magnus Kjartansson og Marit Justine Haugen fra Haugen/Zohar Arkitekter sammen med parkforvalter Annebeth Bakker synes de nye konglene har blitt finere enn de forrige.

FORNØYDE: Johann Magnus Kjartansson og Marit Justine Haugen fra Haugen/Zohar Arkitekter sammen med parkforvalter Annebeth Bakker synes de nye konglene har blitt finere enn de forrige.

Artikkelen er over 2 år gammel

Her settes de nye kongleskulpturene på plass i Strandgateparken. Lekeapparat eller benk? Du bestemmer.

DEL

(Hamar Dagblad) Tre konglelignende skulpturer ble satt på plass i Strandgateparken fredag.

– De skal gi assosiasjoner til skipsskrog eller til en fruktkurv. Skulpturene skal være innbydende og lokke barn og voksne til å ta de i bruk, forklarer arkitekt Marit Justine Haugen fra Haugen/Zohar Arkitekter.

– Spennende prosjekt

Hun og arkitektkollega Johann Magnus Kjartansson overvar monteringen med stor spenning sammen med parkforvalter Annebeth Bakker. De likte alle det de så.

– Resultatet blir jo så fint! En flott gave til lekeparken, sier Bakker.

Også montørene og konstruktørene fra Ringsaker ga uttrykk for at de har hatt en fin reise:

– Kjempespennende prosjekt å jobbe med, og en ny utfordring i hverdagen. Vi er stolte av disse konglene, og tar gjerne flere slike oppdrag i framtiden, sier konstruktør Tomasz Johnstad som sammen med Bjørn Erik Jacobsen fra Ringsaker Industriservice monterte konglene i Strandgateparken.

Og det kan bli flere «Made in Ringsaker»-kongler, for ifølge ryktene skal enda en norsk by visstnok ha blitt svært interessert i Hamar-konglene etter at man så sluttresultatet.

Mer robust

De nye konglene er mye mer robuste enn førsteversjon, som var laget i tre og som ble raskt ødelagt. De nye skulpturene er nemlig utformet i stål og tre.

– De skal kunne tåle mye mer. Man skal kunne herje mer med dem, sier Kjartansson og smiler.

– Og de ble faktisk vakrere enn de forrige. Jeg likte spesielt godt grønnfargen. Skal vi kalle den «parkgrønn»? undrer Haugen.

Konglene ble i sin tid gitt i gave av Sparebanken Hedmarks kunstfond, og var på en million kroner.

Fem kunstnere ble da utfordret til å komme med forslag, og det var nettopp Marit Justine Haugens kongleskulpturer som gikk av med seieren.

Artikkeltags