Gå til sidens hovedinnhold

Han er ny daglig leder i HamKam

Ikke uventet er Bent Svele ny daglig leder for grønnbuksene på Briskeby.

Det bekrefter klubben på sine nettsider fredag.

– Jeg synes høstsesongen til HamKam i 2020 ga grunnlag for optimisme og en ny giv i fotballbyen Hamar. Det har jeg lyst til å være med på. Selv om jeg i utgangspunktet kan mest om håndball, erkjenner jeg jo at fotball også er en er idrett, sier en smilende Svele, ifølge hamkam.no.

Det var 17. februar Hamar Arbeiderblad først meldte at Svele var aktuell som etterfølgeren til modølen John Anders Rise.

Til Ringsaker Blad samme dag bekreftet hovedpersonen at han var i samtaler med klubben og at han ikke var blant dem som hadde søkt på jobben, men at klubben kontaktet ham.

– Det er spennende å bli spurt. Det har vært en liten prosess, det var ikke sånn at de ringte meg i går. Vi har hatt noen møter, sa Svele til RB, og la til senere:

– Det trigger, men det må gå opp. Jeg vet ikke om de har noen andre parallelle løp, men hvis det er meg de ønsker å snakke med videre, så kan det bli en realitet.

For Svele, bosatt på Stavsberg i Furnes, understreket at det er viktig for ham å fortsette og jobbe med håndball for TV 2.

– TV 2-jobben har jeg hatt i tjue år og den er jeg glad i, så det er en forutsetning. Nå må vi finne ut om dette kan la seg gjennomføre med eksisterende jobb, sa han til RB 17. februar.

Partene har siden tydeligvis funnet en løsning som gjør at Svele kan håndtere begge jobbene. For Hamar Arbeiderblad skriver fredag at Svele skal fortsette å kommentere håndballkamper for TV 2.

Styreleder i HamKam Fotball, Rune Strand, sier til klubbens nettside at de mener Svele er rett mann til å løfte klubben videre.

– Bent Svele har den profilen vi mener vil bidra til å løfte klubben videre. Han har erfaring fra toppidretten, har kommersiell kompetanse og samtidig lokal forankring, sier Strand til hamkam.no fredag.

Svele har sin første arbeidsdag på Briskeby førstkommende mandag.