- Vi ønsker å skape samhold på en dag som fortsatt er viktig å markere. En 1. mai markering på internett i en tid med over 300.000 arbeidsledige i landet vil bli spesielt. VI sender en tanke til alle som har bekymringer og sliter i disse tider, sier MDGs Thomas Eriksen.

I to timer på kvelden 1. mai arrangerer de en treff eller fest som skal foregå digitalt.

– Mange synes nok det er fint å møte flere mennesker når mange kan føle at det blir litt mye hjemmetid alene. Det er nye trender i verden med koronaviruset, hvor folk møter hverandre på digitale plattformer for å treffes for en drink, spise middag sammen eller rett og slett slå av en prat, sier Eriksen.

De har sørget for en løsning der opptil 250 personer kan koble seg på og møtes digitalt. De opplyser at møtet både er for MDG-medlemmer og alle andre som vil være med.

Uformelt treff

MDG oppfordrer til å ta med kaffekoppen, vinglasset eller en øl og bli med på møtet, som de sier skal bli et uformelt treff.

– Se for deg at du er invitert på fest, i din egen stue, – og du slipper å rydde etter andre enn deg selv, melder de.

Eriksen opplyser at det er kardemommeloven som gjelder for festen.

– Kardemommeloven gjelder. Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil, sier han, og oppfordrer til en pause.

– Ta en pause i hverdagen og bli med på to timer sosial samling på nettet, avslutter Eriksen.