For som en del av sommerarrangementene i byene arrangerer Ringsaker kommune Kunstvandring Innlandet for fjerde gang. Rundt 30 utstillere vil fylle Brumunddal med diverse kunst, fra elveparken til Brumunddal torg.

– Her kan du nyte former og farger, ta deg en god lunsj, handle litt og kanskje erverve deg et nytt kunstverk inn i heimen, sier Henriette Enger i Ringsaker kommune.

Bildeserie

Fylte Brumunddal med kunst – se bildene her!

Hun gleder seg stort til å arrangere kunstvandring igjen, og beskriver at arrangementet også er en fin møteplass for kunstnerne selv.

Årets hovedutstiller er Bassam Al-Gharbi, opprinnelig fra Irak, nå bosatt i Ringsaker. Ringsaker Blad har tidligere skrevet om kunstneren, som i sin tid dekorerte flere av palassene til diktatoren Saddam Hussein.

– I starten var jeg redd, men etter en liten stund gikk det over. Jeg møtte ham flere ganger. Han var grei mot meg, men jeg visste jo at Saddam var en mann med mange ansikter – jeg visste at han var gal, uttalte Al-Gharbi til RB tidligere i år.

Han har over 40 års fartstid som kunstner og har stilt ut i en rekke land verden rundt. Lørdag kan du møte ham og se verkene på Turistkontoret i Brumunddal.

Også på God og Mett Gastrobar vil det være utstilling, der med den tyske akvarellmaleren Elke Meiermann og Sindre Kulstad Johannessen.

Meiermann er på sin side kjent for akvareller av norske landskap og er til stede i gastrobaren lørdag.

Sindre Kulstad Johannessen, alias Kuljo, er en 26 år gammel kunstner som byr på spennende og annerledes kunst. Han holder nå på med sin aller første offentlige utstilling og verkene kan du se i hele mai måned i gastrobaren.

I tillegg vil elever fra Ringsaker kulturskole opptre på scenen på torget, hvor det blir konsert, teater og dans.

– Det er fantastisk å kunne vise hele bredden i kulturskolen midt i hjertet av Brumunddal, sier Merete Høgseth og Olaf Aasen fra skolen i Fagerlundvegen.

Det blir også mulighet for alle barn å bli med å male sitt eget maleri, med elgstatuen i gågata som motiv.