Håper på knall feiring - Ber ungene vekke Ringsaker med «bråk og leven» klokka 07.45

Det blir 17. mai i år også: Også i år skal det feires 17. mai i Ringsaker. Annerledes enn ellers, men med mange muligheter til blant annet å gi unger en fin feiring. Her fra 17. mai i Veldre i fjor.

Det blir 17. mai i år også: Også i år skal det feires 17. mai i Ringsaker. Annerledes enn ellers, men med mange muligheter til blant annet å gi unger en fin feiring. Her fra 17. mai i Veldre i fjor.

Programmene for byer og bygder i Ringsaker er lagt ut. Det blir bra med aktivitet rundt om og folk oppfordres til å feire hver for seg, men likevel samtidig.

DEL

Kultursjef Asle Berteig understreker at kommunen ikke har ansvaret for noe av det som skjer i Ringsaker.

– Nei, men etter innspill fra komiteen i Brumunddal laget vi et samtidighetsprogram og håper mange blir med på det. Vi har bidratt til å kommunisere det. Ut over det er det 17. mai-komiteene i de ulike bygdene som er ansvarlig for programmene. På Nes har de for eksempel lagt opp eget program og samtidighetsprogrammet er en del av dette, forklarer Berteig.

Må unngå store grupper

Kultursjefen har ikke vansker med å se at årets feiring inneholder et dilemma.

– Folk skal ikke samles i store grupper og samtidig så skjer det jo en del aktiviteter rundt omkring, forteller han og viser til kransenedleggelser, taler, korpsmusikk og kortesjer.

Kortesjene som er satt opp i Brumunddal, Moelv og på Nes har ruter som besøker de fleste gater nettopp med hensyn til at folk ikke skal samle seg enkelte plasser. Flest mulig skal kunne oppleve kortesjene fra sin egen hage eller veranda. Også i andre bygder er det nå planer for slike kortesjer.

– Smittevernreglene må holdes. Det må folk tenke over i forbindelse med alt som skjer. Det gir noen dilemmaer, men det er lov å samles i små grupper og møte venner og naboer i henhold til de kriteriene som gjelder, sier han.

– Ringsaker skal vekkes av leven 07.45

Med tanke på samtidighet håper han at mange ønsker å gjøre programmet som er satt opp til lik tid.

– Det hadde vært veldig moro om unger i Ringsaker vekker Ringsaker 07.45 med leven før flagget heises klokka 08.00. Vi håper naturligvis at alle synger Ja, vi elsker klokka 13.00 og så er det en avslutning klokka 20.00 hvor vi oppfordrer alle til å spille «Hei, Sommer» med Gaute Ormåsen så det dundrer. Tenk hvor kult det blir, sier han.

Han viser også til de andre postene i programmet hvor folk oppfordres til å gjennomføre tradisjonelle 17. mai-aktiviteter.

– Det er jo å håpe at folk forsøker å skape noen 17. mai-leker i hagene sine. Om en gjør det er det straks lettere for naboen å gjøre det samme, mener Berteig.

Mye på nett

I Ringsaker vil samtidig Ringsaker Blad ha to direktesendinger. RB rigger opp et studio i Flåhagvegen i Brumunddal fra klokka 10.30 hvor vi skal besøke og snakke med dem som bor der, samt få besøk av noen gjester. Se egen sak. Fra klokka 12.00 vil Ringsaker Blad være med direkte i kortesjen i Moelv.

Lokalavisa håper også at leserne kan sende oss bilder av feiringen som foregår rundt omkring i Ringsaker.

Bruk #rb17mai på Instagram eller send bilder til redaksjonen@ringsaker-blad.no

Mange komiteer og kommunen har også sendinger på nett av gudstjenester, taler og korpsmusikk. Så det er fullt mulig å følge med foran skjermen og få god 17. mai-stemning

Artikkeltags