Har ansatte i karantene: Politiet i Innlandet tar koronagrep: – Målet med tiltakene er blant annet å opprettholde politiets innsatsevne

Innlandet politidistrikt opplyser at de har ansatte i karantene. Politiet tar nå grep for å sikre at innsatsevnen blir opprettholdt.

DEL

Innlandet politidistrikt innfører flere tiltak for å forebygge smitte og situasjoner med høyt fravær som en følge av koronaviruset.

Det kommer fram i en pressemelding onsdag.

– Målet med tiltakene er blant annet å opprettholde politiets innsatsevne. Det er nå besluttet at alle interne seminarer, fagsamlinger og kurs i politidistriktet avlyses. Møtevirksomhet skal begrenses til et minimum, og ved interne møter legges det opp til utstrakt bruk av telefon- og videomøter. Politiet vurderer fortløpende om flere tiltak skal innføres og om tiltak kan oppheves, står det i pressemeldingen.

Stabssjef Pål Erik Teigen opplyser at politiet følger rådene fra norske helsemyndigheter.

– Vi følger de til enhver tid gjeldende rådene fra norske helsemyndigheter for å hindre smitte av ansatte, mellom ansatte og personer vi møter i tjenesten, sier Teigen.

Innlandet politidistriktet har onsdag satt stab for å sikre god koordinering internt i distriktet.

– Vi kan bekrefte at Innlandet politidistrikt har ansatte i karantene, men av beredskapshensyn ønsker vi ikke å gå inn på detaljer om hvor mange vi har hjemme fra jobb, eller hvilke enheter som er berørt, sier stabssjef Teigen, som understreker at politiets operative evne og beredskap er ivaretatt.

Artikkeltags