Gå til sidens hovedinnhold

Har gått nye veger og funnet nye venner – da blir det konsert

Solheimkoret har gått nye veier og funnet venner på Sagatun Brukerstyrte Senter på Hamar.

Med mye fokus på mental helse og «usynlige» helsebegrensninger hos mennesker i samfunnet rundt oss har ideen om et musikalsk samarbeid som handler om mestring gjennom musikk langsomt blitt til, skriver Ringsaker-koret i en pressemelding.

– «Sammen er vi sterke» er et slagord som Solheimkoret ønsket å sette på dagsordenen, og på Sagatun Brukerstyrte Senter har Solheimkoret møtt fantastiske mennesker som har gitt ytterligere næring til ideen om et fruktbart samarbeid gjennom et felles musikalsk mål, sier leder Guro Sveberg

Gjennom sang og musikk ønsket koret å gi deltakere fra Sagatun mulighet for mestring og anerkjennelse. Dette har også blitt en viktig læringsarena for koret, som handler om hvordan en kan bidra til bedring i andre folks liv mens man beriker både sin egen og andres menneskers hverdag.

– «Sang kan løfte hjerter i flokk», og når man synger sammen så utskilles endorfiner, kroppens egen medisin og våre egne lykkehormoner, sier Sveberg.

Koret inviterer publikum til Vang Kirke søndag 10. oktober.

– Publikum vil her kunne være vitne til hvordan vi kan benytte oss av sang og musikk i samspill med andre kan bidra positivt til psykisk helse. Tilhørerne vil sjøl få være med på den musikalske oppturen. Hvordan det vil skje er en hemmelighet. Vår felles visjon og motivasjon er: «Bruke sang og musikk som arena for deltakelse, mestring og anerkjennelse», forteller Sveberg.

Sagatun Brukerstyrte Senter stiller med eget band, og her er det dyktige solister og musikere som serverer både egne og kjente tekster og mye driv! Når Solheimkoret blandes med bandet blir det både klang og groove som både berører og svinger.

Konserten er også med på å markere Verdensdagen for psykisk helse 2021.