(OA): Håpet var lenge å finne den savnede Jonas Ressem (41) i live etter at han ble meldt savnet pinseaften.

Rundt klokken 22 søndag kveld gikk søket over i en ny fase, idet politiet anså at det ikke lenger var muligheter for at han hadde kommet seg opp av vannet der båten ble funnet forlatt lørdag kveld.

– Vi søker nå etter en antatt omkommet person. Vi er nå etter en imponerende innsats fra mange frivillige og andre ganske sikre på at den savnede ikke har klart å komme seg på land, sier politiets operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til OA etter at avgjørelsen ble tatt.

De pårørende er varslet.

Operasjonsleder Per Solberg opplyser til OA mandag formiddag at politiet er på stedet og vil foreta ytterligere undersøkelser i vannet.

Ressem var sammen med en kamerat på fisketur i båt på vannet Leirin i Nord-Aurdal fredag kveld, og dro ut igjen på vannet etter at kameraten gikk i land nord for Fagernes lufthavn.

Da kameraten ikke fikk tak i ham lørdag formiddag ble Ressem meldt savnet, og et stort antall frivillige ble satt inn i søket etter at båten ble funnet tom lørdag kveld.

Operasjonsleder von Obstfelder sier til OA at søket nå går over i en annen fase etter at de ikke lenger tror den savnede er i live.

– Vi antar nå at vedkommende er omkommet og ligger i vannet et sted, sier han.

De frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder, samt mannskap fra Sivilforsvaret, ble søndag kveld dimittert fra leteaksjonen.

Søket fortsetter nå ifølge politiet med dykkere fra Gjøvik brannvesen flere steder i vannet, blant annet med utgangspunkt i stedet der båten ble funnet lørdag.

Da OA snakket med politiets innsatsleder Espen Huset på stedet søndag formiddag sa han at politiet ikke hadde grunn til å mistenke at det hadde skjedd noe kriminelt eller at det var snakk om en villet handling.