– Jeg er ikke så skremt av listene til de andre, men skal vi stille ei liste, så skal vi stille ei bra liste. Alternativet til det er at vi ikke stiller ei liste i det hele tatt.

Det sier fungerende leder av Ringsaklista, furnesingen Hans Kristian Arnkværn, til Ringsaker Blad tirsdag. Fristen partiet må forholde seg til, er 31. mars. For innen den dagen er omme må lista være levert. De må også ha 300 underskrifter.

– Vi sonderer nå rundt for å ta tak i de rette folkene, og vi er avhengig av å ha noen i toppen av lista som vil noe og som har et navn, sier Arnkværn.

– En ressurs

I den forbindelse er en gammel traver kontaktet. Ole Berg fra Brøttum. En av dem som i sin tid var med å stifte Ringsaklista.

Det var Hamar Arbeiderblad som første omtalte at brøtningen er i dialog med Ringsaklista.

Berg satt i kommunestyret fra 2007 til 2015, og var også partiets ordførerkandidat i perioden. Arnkværn sier han først var i kontakt med ham for noen måneder siden, og at det er et ønske om at gardbrukeren på Nedre Berg igjen blir partiets ordførerkandidat.

– Vi må ha en førstekandidat som folk tenker kan være samlende. Ole Berg er en slik type. Han er en ressurs, en som kjenner kommunen godt, mener Arnkværn.

– Hva sier Berg?

– Jeg snakket med ham senest før i dag, han er i tenkeboksen, svarer Arnkværn, og legger til:

– Jeg vet at det trigger ham at det kan gå mot et skifte politisk, men det er rom for at også andre kan bli vår førstekandidat.

– Føler jeg har gjort min plikt

Ole Berg selv sier til Ringsaker Blad at det pr. nå ikke er store sjanser for at han blir å se noe sted på lista til Ringsaklista.

– Jeg har sagt jeg kan bistå dem med å finne folk i min bekjentskapskrets som kan være aktuelle, framholder Berg.

– Hvorfor er det eventuelt ikke aktuelt for deg å stå på lista?

– Jeg er pensjonist, og har tenkt at jeg skal prioritere tida annerledes. Jeg har vært åtte år i politikken, og føler at jeg har gjort min plikt. Det er interessant å være med, men man må ha mye ledig tid for å gjøre en ordentlig jobb, svarer brøtningen.

– Fem prosent på glid

Samtidig innrømmer Berg at det rykker litt i politikerfoten.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg blir litt fristet, nå som det er muligheter for et politisk skifte i Ringsaker, beskriver han, og sikter til de siste lokale meningsmålingene både i Ringsaker Blad og Hamar Arbeiderblad.

Brøtningen legger til:

– Når Anita slutter og Ap samtidig rikspolitisk er inne i en negativ spiral, så er det en gyllen sjanse, mener han.

– Det virker som Arnkværn har et håp om å få deg med?

– Han har et ønske og jeg har fortalt ham det samme som jeg nå forteller deg, men det betyr ikke at han gir seg, svarer Berg, før han runder av med følgende:

– Jeg er ikke mer enn fem prosent på glid, slik status er nå.

– Generelt vanskelig

Arnkværn er heller ikke krystallklar rundt sin framtid. I tillegg til å være fungerende leder, er han nå partiets første vararepresentant til kommunestyret.

– Det kommer an på hvem vi får med, men jeg ønsker ikke å stå på topp, fastslår han.

Katrine Jakobsen Solberg Arnkværn, partiets eneste kommunestyrerepresentant i denne perioden, skal være en av dem som har sagt ja til å være med videre, men heller ikke hun skal ønske å toppe lista.

– Det er generelt vanskelig å få folk til å si ja til å stå høyt oppe, men vi har noen kvinner som ønsker det, sier Arnkværn.

– Hvem er det?

– Det kan jeg ikke si noe mer om nå, avslutter Hans Kristian Arnkværn.