– Vi hadde begge et håp om finale, sier de to Moelven-guttene, som var helt på grensen. De var bare noen små hundredeler fra å lykkes.

Det er allerede avgjort at Sondre tar startetappen på 1000 meter stafett som avslutter NM. Den etappen hadde August på fjorårets gullag. Konkurransen om plassene på stafettlaget til Moelven er hard.

Respekterer avgjørelsen

Nesningen August Hemstad bor nå i Bergen, og han har derfor ikke anledning til å delta på treningene der Moelven-guttene til tider terper vekslinger.

– Det er en avgjørelse jeg bare må respektere. Jeg hadde selvsagt satt stor pris på å få løpe stafetten. Det var en opplevelse i fjor, sier August.

Moelven-gutten var inntil for ett par år siden juniorspiller i Brumunddal fotball før han begynte å satse friidrett.

– Jeg hadde 11,80 som pers i fjor vår. Nå har jeg 10,91, sier den ambisiøse sprinteren som studerer ved NHH i Bergen.

– Det er veldig kjekt å se at jeg nå løper fra folk som lett slo meg i fjor, sier August. Høsten 2021 var han ikke var kvalifisert for Hoved-NM individuelt. I vinter var han imidlertid i finalen på 60 meter under innendørs-NM i Ulsteinvik.

– Jeg har hatt en veldig framgang. Det inspirerer, avslutter han.

Tre rekorder denne våren

Sondre Matias Rudi hadde en trøblete sesong i fjor. Helgen som var perset han seg til brukbare 10,88 på Lillehammer. Han var raskest av de to i forsøket også der han snek seg under 11 blank med knappest mulig margin.

– Fjoråret var delvis mislykket mye på grunn av skader. Jeg hadde da en operasjon. Nå er jeg helt restituert, og denne våren er det allerede blitt tre personlige rekorder, sier Sondre.

Lærerstudenten hadde 11,00 som pers ved sesongstart. Nå står han med en ukes gammel pers på 10,88.

– Jeg er klar for å senke min bestetid ytterligere, avslutter han.