Som Ringsaker Blad omtalte torsdag ble Ringsaklistas valgliste spikret i et møte torsdag kveld. Som forventet ble Elene Wessel fra Moelv pekt ut som førstekandidat og Ole Berg som andrekandidat. Dermed gjør brøtningen comeback i partiet han i sin tid var med å stifte.

Se hele lista lenger ned i saken.

Et annet interessant navn dukker også opp, både på lista og i det nyvalgte styret: Lene Kristine Eikeland Aas, som ble valgt inn i kommunestyret for Pensjonistpartiet ved sist valg, høsten 2019. Overfor Ringsaker Blad sier Eikeland Aas at hun har meldt seg ut av partiet og at hun vil være uavhengig representant resten av denne kommunestyreperioden.

Eikeland Aas har tidligere i et leserbrev uttrykt misnøye med retningen hun mener Pensjonistpartiet har tatt den siste tiden, og bekrefter overfor RB at dette er en medvirkende årsak til at hun bytter beite.

– Jeg er ikke fornøyd med vendingen partiet har tatt. Jeg har bedt om en tilbakemelding på hvordan Pensjonistpartiet i Ringsaker tenker å framføre sin politikk og hva vi kan forvente derfra framover, men jeg har ikke hørt noe, hevder Eikeland Aas.

Les hva nestleder i Pensjonistpartiet Ringsaker, Tormod Skaare, svarer om dette senere i saken.

– Nå eller aldri

Samtidig sier brumunddølen at hun i utgangspunktet hadde planer om å trappe ned den politiske aktiviteten, men beskriver at hun over tid har ført dialog med Hans Kristian Arnkværn i Ringsaklista. Til slutt overbeviste furnesingen Eikeland Aas om at hun i stedet for å bli mindre politisk aktiv skal brette opp ermene for et nytt parti.

– Noen ganger står det et tog klart til avgang, og det er nå eller aldri, beskriver hun.

Eikeland Aas sier videre at hun har fått lovnader om at eldreomsorg skal vies stor plass i Ringsaklistas valgprogram, et valgprogram hun selv skal være med å utarbeide. For som femtekandidat på lista har hun ingen forhåpninger om en plass i kommunestyret, men er klar for å bidra på andre måter.

– Hvilke andre saker mener du Ringsaklista skal fokusere på for å vinne velgernes gunst?

– I tillegg til en tydelig profil rundt eldreomsorg, så må vi ha fokus på barn og unge, næringsutvikling og klima og miljø. Så er det også viktig å få fram at Ringsaklista skal være ei by- og bygdeliste for hele kommunen, og det skal programmet vårt gjenspeile, svarer Eikeland Aas.

Ringsaker Blad har fredag forsøkt å nå nåværende leder i Pensjonistparitet Ringsaker, Camilla Storlien, men hun har så langt ikke besvart henvendelsen. Nestleder Tormod Skaare, som selv byttet parti før årsskiftet, sier at han mener Pensjonistpartiet har forsøkt å besvare det Eikeland Aas har etterspurt. Utover det, ønsker han ikke å kommentere saken nærmere.

– Dette må vi bare notere oss, sier Skaare.

– Mye politisk erfaring

Med lista på plass, vil det for Ringsaklista i dagene fremover handle om å samle signaturer. Fristen for å levere listeforslaget, som for Ringasklistas del må være akkompagnert av underskriftene til 300 stemmeberettigede personer i kommunen, er ifølge Ringsaker kommunes nettside 31. mars klokken 12.

Hans Kristian Arnkværn, som torsdag rykket opp fra nestleder til leder i partiet, har god tro på at de skal få til det.

– Det må vi bare få til, slik at vi får stilt lista, sier furnesingen.

Arnkværn har tidligere uttalt til RB at alternativene for Ringsaklista var å stille ei god liste, eller ikke stille i det hele tatt.

– Og nå har dere ei solid liste?

– Vi har fått ei veldig bra liste. Her er det mye politisk erfaring. Det er kun to av de på lista som aldri har vært i et kommunestyremøte før, svarer han.