Gå til sidens hovedinnhold

Hard konkurranse i møte med Norges beste skiløpere

Artikkelen er over 2 år gammel

Hjemme i Hedmark er jentene fra Moelven ofte helt suveren i toppen av listene. Men i møte med norges beste langrennsløpere ble konkurransen hardere.

Ungdommens holmenkollrenn er konkurransen hvor alle norges beste skiløpere i 13 og 14 års-klassene møtes.

Moelven har svært ivrige og raske jenter i 13 års klassen. De hadde mål om å plassere seg høyt opp på listene også i Holmenkollen. Lørdag gikk de tre kilometer klassisk og søndag var det tre kilometer fristil på programmet.

Skiløpere fra Akershus og Oslo legger ofte beslag på plassene i toppen av lista. Det gjør de også i årets årgang av jenter 13. Sofie Margrehe Robstad var nærmeste toppen av listene i helga.  På tre kilometer fristil ble hun nummer 17 og var 40 sekunder etter vinneren. Eir Eliste Røstelien Gangås fikk det også best til i skøyting og ble nummer 50.  Inger Grini på lyktes best i klassis lørdag med 43. plass. Her ble Robstad nummer 34.

Trioen fra Moelven er til vanlig en kvartett, men en måtte melde forfall på grunn av sykdom. Å ha fire jenter som er blant de 50 i sin klasse i Norge er solid.

På guttesiden var det Petter Kolloen fra Ringsaker IF som oppnådde best resultat av de lokale. Han ble nummer 58 på skøytedistansen.