Vedum har ikke gitt opp å stoppe sammenslåingen av Hedmark og Oppland

STÅR PÅ: Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad, her på partikontoret i Oslo, jobber fortsatt for å gjøre om regionreformen. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

STÅR PÅ: Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad, her på partikontoret i Oslo, jobber fortsatt for å gjøre om regionreformen. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 2 år gammel

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kjemper fortsatt mot regionreformen og har ikke gitt opp å stoppe sammenslåingen av Hedmark og Oppland. Forslag er fremmet i Stortinget.

DEL

(Østlendingen) Vedum har sammen en rekke andre Sp-representanter i Stortinget fremmet et representantforslag om omgjøring av inndelingen av regionalt folkevalgt nivå. Vedums håp er å få med seg KrF, men han er usikker på om han vil lykkes.

– En dårlig idé

– Vi mener uansett at sammenslåingen av Hedmark og Oppland og også andre sammenslåinger er feil, ja rett og slett en dårlig idé. Derfor har vi fremmet dette forslaget, sier Vedum, men som innser at det kan bli vanskelig å nå fram. Han tror mulighetene er størst for å få med KrF på en omgjøring av å slå sammen Østfold, Akershus og Buskerud til Viken.

– Både i Viken og i Hedmark og Oppland er det enorme avstander. Det er uheldig. Selv om Hedmark og Oppland slås sammen, er planen å beholde de gamle valgkretsene i stortingsvalg, sier Vedum, som også finner dette underlig. Da blir det sammenslåtte fylket valgkrets ved fylkestingsvalget, mens de gamle fylkene blir valgkrets ved stortingsvalg.

Forslag også fra Ap

– Hva tenker du om at representantskapet i Hedmark Ap har kastet kortene i kampen mot sammenslåing og nå vil stå på for best mulig resultat av sammenslåingen?

– Jeg forholder meg til at Ap nasjonalt sier de er mot sammenslåing. Ap-representantene fra Oppland har vært svært klare på at de er mot sammenslåing, sier Vedum og viser til at Tore Hagebakken og Rigmor Aaserud har fremmet representantforslag om at fylkeskommunene Oppland og Hedmark skal bestå som selvstendige fylkeskommuner og ikke tvinges til å slå seg sammen til én region.

Vedum regner med at representantforslagene om å gjøre om på regionreformen og fylkesinndelingen vil bli behandlet i Stortinget i desember eller januar, mest sannsynlig i januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken