Hedmark har erklært klimakrise: – Det må tas grep

GRØNNE ARBEIDSPLASSER: Hedmark fylkeskommune etterlyser satsing på flere grønne arbeidsplasser som kan erstatte inntektene fra oljeøkonomien.

GRØNNE ARBEIDSPLASSER: Hedmark fylkeskommune etterlyser satsing på flere grønne arbeidsplasser som kan erstatte inntektene fra oljeøkonomien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedmark fylkeskommune har erklært klimakrise, og utfordrer regjeringen til å gjøre det samme.

DEL

Fylkesrådet i Hedmark har erklært klimakrise. Det kommer fram i en pressemelding sendt ut av fylkeskommunen fredag.

– Flere land og regioner har allerede erklært klimakrise, og i alle landets fylker foregår det nå underskriftskampanjer der innbyggerne ber fylkeskommunene om å erklære klimakrise. Fylkesrådet er opptatt av klimasaken og mener at dette er vår tids største utfordring. Derfor erklærer nå Hedmark fylkeskommune klimakrise. Det vil bli sendt en oppfordring til regjeringen om å gjøre det samme, står det skrevet.

Også flere kommuner har vedtatt at det nå er klimakrise. Hedmark fylkeskommune mener det er på tide at snakket om det grønne skiftet for alvor går fra ord til handling.

– Det må tas grep for å sikre at vi skaper flere grønne arbeiderplasser som kan erstatte inntektene fra oljeøkonomien. Det krever en langt mer offensiv politikk enn det vi ser fra regjeringen per dags dato. Innlandet har landets fremste miljøer med tanke på å leve av det som vokser og gror. Innlandet har alle forutsetninger for å bidra, og vi står på tilbudssiden med løsninger og kompetanse.

Blant annet vil fylkeskommunen ha større satsing på kollektivtransport:

– Transport en stor del av utfordringen med klimagassutslipp, og regjeringen må bidra til å legge til rette for bedre kollektivløsninger i hele landet. Det gjelder både jernbane og buss. 5. juni markerer vi FNs miljødag og at fylkesrådet erklærer klimakrise med at det vil være gratis å ta buss denne dagen. I tillegg blir det buss for en 10er i hele skoleferien fra 22. juni til 18. august, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags