336 mottakere i Hedmark fikk totalt 104,8 millioner av Sparebankstiftelsen i 2018

GAVESJEF: Kristin Vitsø Bjørnstad, Sparebankstiftelsen.

GAVESJEF: Kristin Vitsø Bjørnstad, Sparebankstiftelsen. Foto:

Styret i Sparebankstiftelsen Hedmark delte ut et tresifret antall millioner i fjor.

DEL

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut onsdag.

Stiftelsen har totalt gitt 104,8 millioner kroner til 336 mottakere over hele Hedmark, og formålene spenner over hele fjøla fra idrett og friluftsliv, kultur, kunnskapsutvikling, humanitære formål, næringsutvikling og entreprenørskap.

Stiftelsen opplyser at beløpene varierer fra 3 000 kroner opp til 50 millioner. Siste sum gikk til etableringen av såkornfondet First Seed.

– Vi er svært fornøyd med etableringen av fondet og er glade for å ha fått et solid forvaltningsmiljø med på laget. Det er også ansatt en Investment Manager som begynte i jobben i disse dager. Han vil nå reise Hedmark rundt på jakt etter spennende vekstselskaper, sier stiftelsens direktør Tore-Anstein Dobloug i pressemeldingen.

Les også: Åpner regionalt Newton-rom i Brumunddal

Kristin Vitsø Bjørnstad er gavesjef i stiftelsen, og rapporterer om en stor økning i søknader:

– Pågangen har vært stor og vi behandlet totalt 737 søknader i 2018. Det er tredobling fra 2017, sier Vitsø Bjørnstad, og fortsetter:

– Vi er veldig fornøyd med denne økningen og det viser at Stiftelsen begynner å bli kjent. Vi ønsker oss mange gode søknader og vil allerede nå minne om neste søknadsfrist som er 1. april, sier hun.

Ringsaker kommune (1,5 millioner til Newton-rommet), Ringsaker Historielag (600 000 kroner til det krigshistoriske formidlingssenteret i Moelv) og Ringsaker Bygdekvinnelag (25 000 kroner til et grønnsakshageprosjekt) er blant de lokale mottakerne.

Les også: Fikk 600 000 kroner til krigshistorisk senter

Hele oversikten over tildelingene kan du se her.

Artikkeltags