Gå til sidens hovedinnhold

Hedmarkstasjoner redder 2 600 måltider fra å bli kastet

De siste 12 månedene har kunder ved ni Circle K-stasjoner i Hedmark-distriktet kjøpt om lag 2 600 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Aller mest mat reddes på Hamar.

– Det er veldig hyggelig å redde så mye mat, ikke minst fra et miljøståsted. Vi er veldig fornøyd med Too Good To Go, og sender ut 20–30 forundringsposer hver uke, sier Fredrik Jensrud i Circle K Vangsveien i en pressemelding.

Ingen Circle K-stasjoner i Hedmark-området redder mer mat enn Hamar-stasjonen. I løpet av 2020 har Circle K Vangsveien berget 797 måltider med overskuddsmat. Deretter følger Circle K Stange med 497 porsjoner og Circle K E6 Furnes med 478 porsjoner mat.

– Vi har noen gjengangere som henter poser ofte, men det kommer til nye hele tiden. Det er alt fra barn i 12-13-årsalderen, til pensjonister. Tilbudet er spesielt populært blant studenter. Til felles har de at de er våre kanskje mest fornøyde kunder, noe som gjør det ekstra stas å holde på med dette, sier Jensrud.

Har reddet 200 000 porsjoner

Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200 000 poser med overskuddsmat.

– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200 000 måltider er blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 forundringsposer gjennom appen.

Mer enn 1 million matreddere

I Norge kobler Too Good To Go 2 500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.

Toppen i Hedmark i 2020:

1. Circle K Vangsveien

2. Circle K Stange

3. Circle K E6 Furnes

4. Circle K Brumunddal

5. Circle K Hernes