Gå til sidens hovedinnhold

Helse Sør-Øst hever beredskapen: 600 ansatte ved sykehusene er i hjemmekarantene

Artikkelen er over 1 år gammel

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus, har besluttet å etablere grønn beredskap.

Det blir meldt i en pressemelding tirsdag. Bakgrunnen er utviklingen av situasjonen med koronautbruddet.

Mandag ble det gjennomført et møte med direktørene ved alle helseforetakene og de private sykehusene med opptaksområde i regionen. Status da var at det er fem innlagte pasienter med koronasmitte på sykehusene innenfor Helse Sør-Østs område, og over 600 ansatte ved sykehusene var i hjemmekarantene.

– Alle helseforetakene og de private ideelle sykehusene med opptaksområde har gått gjennom sine beredskapsrutiner, og forbereder seg nå på å kunne ta imot flere pasienter framover. Det samarbeides godt om rutiner for bruk av utstyr og testing, sier Lofthus.

Alle helseforetakene i Helse Sør-Øst og de private sykehusene etablerer derfor nå grønn beredskap som et ledd i håndteringen av situasjonen.

Dette er Helse Sør-Østs råd og anbefalinger til pasienter, pårørende og ansatte:

For pasienter og pårørende: Pasienter og pårørende som i løpet av de siste 14 dagene har vært i et område med vedvarende spredning av koronavirus-sykdom, skal ikke møte på sykehuset til planlagt behandling. Det samme gjelder pasienter og pårørende som har vært i nærkontakt med en person som er smittet av koronavirus eller er mistenkt smittet. Disse bes om å ta telefonisk kontakt med sykehuset, slik det kan gjøres en vurdering av hvordan den enkeltes behov for helsehjelp best kan ivaretas.

For ansatte: Helse Sør-Øst har innført reiserestriksjoner for ansatte i regionen, på grunn av koronautbruddet. Helse Sør-Øst har et stort samfunnsansvar og en sentral rolle i å bidra til at koronautbruddet ikke eskalerer. Vi minner om oppfordringen til våre ansatte om i størst mulig grad å begrense private reiser til utlandet. Oversikt over land/områder med aktivt utbrudd og vedvarende spredning finnes på Folkehelseinstituttets nettsider. Ansatte bes også om å unngå deltakelse i eller arrangement av større konferanser, kurs og møter. Vi oppfordrer til at videokonferanser, Skype- og telefonmøter benyttes i den grad det er mulig.

Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på telefon 116 117. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon på 815 55 015.