Gå til sidens hovedinnhold

– Helt rått, det er det beste jeg har gjort

Artikkelen er over 2 år gammel

Mats Opsal suste inn til bronse under dagens sprint i Norgescupen. Det er det beste 18-åringen fra Mjøsski noensinne har levert.

Tidligere på dagen overrasket Ida Benjaminsen med pallplass for Mjøsski. Men klubben med tilhold på Veldre Sag var langt fra ferdig med å levere.

Opsal leverte gode løp i prologen, der han ble nummer seks, og han tok seg seg fint videre fra kvartfinale og semifinale. Dermed var det klart for finalen hvor Opsal også fikk selskap av klubbkamerat Jonas Vika. Mjøsski stilte dermed med to løpere i denne finalen. Det er sterkt.

Les også

Ida Benjaminsen (17) fra Brumunddal med sitt beste resultat noensinne: – En god bekreftelse

– Helt rått

Det skulle virkelig bli en god dag for Opsal:

– Det ble en finale med høyt tempo fra start. Da vil kom inn i den første bakken tenkte jeg å rykke med engang og overraske de andre. Da fikk jeg med meg to andre og så klarte jeg spurte inn til en 3. plass. Jeg har aldri vært i bedre form og at alt klaffer i dag. Det er helt rått. Det er min største prestasjonen i karrieren, melder en svært fornøyd brumunddøl.

Han har aldri vært i nærhten av pallplass i norgescupen tidligere.

Vika rett bak

Petter Thorslund Aadland fra Nittedal vant M18 i dagens Norgescuprenn på Konnerud.

Jonas Vika fra Mjøsski har hatt en svært god sesongstart og også i dag imponerte han. Han ble til slutt nummer fire i finalen. Plassen bak klubbkameraten. Vika fulgte dermed opp det høye nivået han har lagt seg på i vinter.

Opsal har stort sett hatt Vika foran seg på alle renn de to siste årene, men i dag kunne han smile bredt.

– Det er deilig det. Vi trener sammen og kjenner hverandre godt, forteller Opsal.

Foruten de to i M18 ble det stopp i kvartfinalen for Even Hemma, Brøttum i M17 og Håvard Hovde fra Mjøsski i M19-20. De ble begge nummer 14 i sine klasser på sprinten.

I morra er det nytt renn for Opsal og de andre lokale løperne. Da er det fellestart.