For Moelven har det blitt en tradisjon å sende spillere fra Idrettsparken til Briskeby.

Også for stortalentet Arzani startet fotballeventyret i Idrettsparken. Han er et klart bevis på at hard jobb gir resultater.

Brukte sommeren til å trene

– I sommer ble det mye egentrening i den pausen vi hadde. Jeg ønsket å bedre løpskapasiteten min for å være enda bedre rustet til høstsesongen. Fotball betyr alt for meg. Så for å bli best mulig må jeg jobbe hardt, sier han med et smil.

For Davod og andre som ønsker å komme langt med idretten de utøver, er oppskriften slik den alltid har vært.

– Jeg har vel kommet såpass langt med hardt arbeid og dedikasjon til det jeg holder på med. Det handler om hva en gjør både på og utenfor bana. Og mentalt handler det bare om å tro på seg selv. Det er dette jeg ønsker å holde med på så lenge som mulig, så for meg er dette et stort skritt i riktig retning. Som alle har jeg drømmer, og min drøm er å spille i en av de fem største ligaene, sier modølene med et stort smil.

– Det at du har fått proffkontrakt. Var den en overraskelse eller noe du hadde forventet, Davod?

– Det var en overraskelse, så jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite det av Espen (Olsen). Det bare inspirer meg til å jobbe enda hardere framover.

 

– Har kommet langt i ung alder

HamKam-trener Gaute Helstrup er svært fornøyd med modølen han har i sin spillerstall.

– Davod har kommet langt i ung alder, men uansett så ligger det viktigste foran han. Som du ser på treninga i dag så jobber han veldig godt. Han har allerede fått prøvd seg i cup og treningskamper, så han banker på døra til laget. Akkurat i dag er det noen foran han i køen, men vi håper han bare banker hardere og hardere i tiden som kommer. Som for alle unge gutter handler det om hva de legger ned av arbeid i hverdagen. Til å være såpass ung er Davod en klok spiller. De største skrittene ligger foran han. Nå har vi jo flere unge gode spillere på laget som Markus (Solbakken) og Simen (Bolkan Nordli). De gutta har masser av a-kamper, og så har du gutter som Andreas (Hippe Fagereng) og Davod, sier en fornøyd Gaute Helstrup.

Vil det være realistisk at vi får sett Davod i OBOS-ligaen i år, eller er det tidlig, Helstrup?

 

– Han konkurrerer om plassen allerede i år, så for Davod handler det om å fortsette den fine utviklingen han viser.

Dala-trener Jørn Vegar Jonsdal har trent Arzani i HamKam, og gleder seg stort over at hans tidligere elev nå har fått proffkontrakt på Briskeby.

– Det har han virkelig fortjent. Davod er en som jobber hardt. Han er en seriøs og fin gutt som er utrolig godt trent, avslutter Jonsdal