Den blå banen passer perfekt i Idrettsparken og modølene hadde invitert til åpningsstevne for å innvie anlegget best mulig.

Både lørdag og søndag vil det konkurreres.

Lørdag skulle modølene, med sine beste løpere, forsøke å ta norgesrekorden på 4x200 meter stafett. På laget stilte Mauritz og Karl Emil Kåshagen sammen med unggutta Andreas Grimerud og Håvard Bentdal Ingvaldsen. Alle har NM-gull på ulike distanser i norske mesterskap og er virkelig på høyt nivå.

Den norske rekorden de jaktet på lyder på 1.26.03.

Dårlig veksling

Mauritz Kåshagen åpnet bra og vekslet fint med broren Karl Emil. De holdt farten helt til andre veksling. Andreas Grimerud ble litt utålmodig og Karl Emil fikk trøbbel med å rekke han i vekslingsfeltet. Dermed måtte Grimerud vente og de tapte mye tid.

– Jeg hørte litt for sent Karl Emil rope at jeg måtte vente, forklarer Grimerud.

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp laget inn til tiden 1.26.27. Dermed må de vente med å ta den norske rekorden på distansen.

– Jeg så at vekslingen gikk galt så da skjønte jeg at det ikke kom til å gå. Vi får prøve igjen senere. Det var artig å løpe uansett, forteller Bentdal Ingvaldsen.

God bane

Selv om rekordforsøket gikk galt, skryter løperne av den nye banen.

– Det er veldig bra å løpe her. Så her er det mulig å løpe svært raskt, mener Bentdal Ingvaldsen og fikk støtte fra flere utøvere.

Derfor kan det være at det ryker noen rekorder her senere. Kanskje allerede søndag da det skal det blant annet løpes 300 meter.

Mange utøvere var invitert til å delta på helgas åpningsstevne. Den mest spennende øvelsen ble en engelsk mil for herrer.

– Aldri har det vært med så mange løpere på denne distansen på et stevne i Norge, forteller Dag Kåshagen.

Så mange løpere var påmeldt at det ble delt i to heat med 15 løpere i hver. Esten Hansen-Møllerud Hauen fra Ren-Eng vant på 4.02.26