RB-podden: Harald Sunde og Roger Andreassen om krigsdramaet i Ringsaker i 1940

PODCAST: Tidligere forsvarssjef Harald Sunde (t.v.) og lokalhistoriker og modøl Roger Andreassen gjester den siste utgaven av RB-podden.

PODCAST: Tidligere forsvarssjef Harald Sunde (t.v.) og lokalhistoriker og modøl Roger Andreassen gjester den siste utgaven av RB-podden. Foto:

I den femte utgaven av RB-podden tar Harald Sunde og Roger Andreassen deg med tilbake til de skjebnesvangre dagene i april 1940.

DEL

Lytt til podkasten nede i saken: I denne episoden av RB-podden kan du høre historiene om den heltemodige løytnanten Edvard Kalsveen, hør om troppen som ikke fikk med seg bilhornet i Brumunddal, og som måtte ta vegen over mjøsisen, hør hvorfor Andreassen mener Sunde burde bli filmmanusforfatter, hør om krigsforbrytelser begått av tyske soldater og hør om britene som møtte opp til strid i permuniform og lave sko.

Kort fortalt: bli med tilbake til aprildagene 1940, og hør levende beskrivelser av noe av det som skjedde i Ringsaker krigsvåren. 

Har du tips og innspill til hva vi kan ta opp i podkastene våre? Send oss gjerne ditt tips til redaksjonen@ringsaker-blad.no eller på RBs Facebook-side.

Du finner også RB-podden på Spotify!

Artikkeltags